Artikel top billede

Ny storfusion i hosting-branchen skal løfte kvaliteten for små og mellemstore it-kunder

Den nordiske kapitalfond Adelis sætter sig for bordenden i ny it-koncern, som samler tre af de stærkeste outsourcing-firmaer på markedet.

Med en trecifret millioninvestering sætter den nordiske kapitalfond Adelis endnu mere tryk på konsolideringen af markedet for hosting og out-sourcing til små og mellemstore virksomheder.

Adelis sætter sig på 55 procent af ejerskabet i en ny it-koncern, som udover de to hosting-firmaer IT Relation og Front-Data også kommer til at omfatte udviklingshuset DSI-Next.

Tilsammen vil de beskæftige omkring 200 medarbejdere.

De tre firmaer, som nu går sammen, har været på markedet i mere end 10 år og har haft stor succes med at levere hosting og services.

Med penge fra Adelis i ryggen er det ambitionen at vinde markedsandele og øge den nuværende omsætning fra omkring 300 millioner kroner til 500 millioner kroner.

Selskaberne fortsætter som selvstændige forretningsenheder, men med kontorer i Herning, Århus, Odense og København bliver den nye koncern en landsdækkende spiller under navnet IT Relation Front-data.

Den tidligere direktør i KMD, Lars Monrad Gylling, bliver formand for bestyrelsen, mens den hidtidige direktør i IT Relation, Henrik Kastbjerg, bliver øverste chef for den daglige forretning.

Ledelsen i DSI-NEXT fortsætter uforandret med Holger Foss som adm. direktør.

Parterne har ikke oplyst ikke købssummen, men med et samlet driftsresultat i de seneste regnskaber på omkring 40 millioner kroner ligger salgsprisen formentlig i nærheden af en halv milliard kroner.

Med Adelis investering i IT Relation og Front-data er der taget et nyt skridt i konsolideringen af markedet for hosting og it-services, som hidtil har været præget af mange mindre og meget rentable it-udbydere.

Allerede i november i fjor spåede firmaet Capitalmind, at en større bølge af opkøb og fusioner var nært forestående.

Læs mere om det her:
Ny rapport: Danske hosting-firmaer i vild vækst - opkøbsbølge kan være på vej

I december i fjor lagde den britiske kapitalfond HgCapital omkring 200 millioner korner på bordet i en overtagelse af hosting-firmaerne Scannet og Zitcom.

Læs mere om det her:
Nu begynder opkøbsbølgen: Kapitalfond køber to danske hosting-firmaer i kæmpehandel

Stifter af Front-Data og DSI-Next, Jens Søgaard, får plads i det nye selksabs bestyrelse.

Han ar stærkt tilfreds med at kunne bidrage til konsolideringen på markedet,som åbner for at vinde større marekdsandele.

"Der har været mange tiltag og meget snak i branchen om, at den her konsolidering er nødvendig i et marked, hvor kompleksiteten stiger dag for dag," siger Jens Søgaard i en kommentar til Computerworld.

"Vores kunder får nu et væsentligt større produktsortiment, plus at vi får en meget større robusthed i vores leverance," siger han og peger på, at fusionen også vil gøre det nemmere at tiltrække de ekstra medarbejdere, som er en forudsætning for at realisere den nye koncerns mål for vækst.

Læs også:

Nu begynder opkøbsbølgen: Kapitalfond køber to danske hosting-firmaer i kæmpehandel

TDC dropper salg af TDC Hosting - men overvejer nu et helt andet frasalg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere