Artikel top billede

Google løfter sløret for den næste store version af Android: Gør dig klar til 'Android Nougat'

Næste udgave af Android, version 7.0, kommer til at bære navnet Android Nougat.

Android 7.0, der indtil nu har båret kodenavnet Android N, kommer i den endelige udgave til at bære navnet Android Nougat.

Det blev afsløret torsdag på et event ved Googles hovedkvarter i Californien, som det fremgår af videoen herunder.

Det er planen, at Android Nougat skal udkomme i sensommeren, og den nye version tager over efter sidste års Android Marshmellow.

Android N blev præsenteret i marts og er nu ude anden beta-udgave.

Android-opdateringen vil blandt andet give brugerne en ny split-screen til multitasking og bedre notifikationer, ligesom Google gør sig klart til at understøtte virtual reality via Daydream-platformen, der er indbygget i Nougat.

Vi har tidligere skrevet lidt om, hvad du kan vente dig af den nye Android-version. Læs om det her.

Selvom der altså nu er en ny Android-version på trapperne, er det langt fra givet, at den kommer til din smartphone.

De seneste tal fra Googles udvikler-site viser, at den nyeste version af Android, Marshmellow, stadig kun er installeret på 10,1 procent af Android-enhederne.

Til gengæld ligger ældre Android-versioner som KitKat og Lollipop på henholdsvis 31,6 procent og 35,4 procent.

Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj sidste år, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.

Denne version har således været på markedet i snart ni måneder - men er altså fortsat kun blevet installeret på hver 10. Android-enhed.

For nylig viste en undersøgelse fra forbrugerrådet Tænk, at næsten halvdelen af Android-mobilerne slet ikke bliver opdateret til nyere versioner af Android, end den version de er født med.

44 procent af alle smartphones i Tænks undersøgelse har aldrig modtaget en opdatering fra producenterne, efter telefonen er kommet i salg. Læs mere om det her.

Læs også:

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere