Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC skyder vildt salgsrygte ned: Vi bliver ikke solgt i denne omgang

Forlydender om et muligt salg af den danske telegigant har sendt aktiekursen i vejret med raketfart.

Her til morgen kunne dagbladet Børsen underholde sine læsere med, at TDC angiveligt skulle være på vej til at blive solgt til den amerikanske kapitalfond Apollo.

Rygtet om et forestående salg har her til formiddag sendt kursen på TDC's aktier i vejret med mere end ti procent, så selskabets samlede børsværdi nu er tæt på at runde 30 milliarder kroner.

Senere på formiddagen har TDC ifølge finans.dk i en fondsbørsmeddelelse bekræftet, at man har fået en "særdeles foreløbig henvendelse" om opkøb, som selskabet dog har valgt at takke pænt nej til.

"På baggrund af artiklen i Børsen i dag bekræfter TDC, at TDC har modtaget en særdeles foreløbig henvendelse om en mulig overtagelse af kontrollen med TDC. TDC har vurderet henvendelsen og konkluderet, at den var finansielt utilstrækkelig, ufuldstændig og ikke i aktionærernes bedste interesse. Derfor har TDC besluttet ikke at gå videre med henvendelsen," skriver TDC i fondsbørsmeddelelsen.

Samtidig understreger TDC, at man fortsat vil arbejde ud fra den strategiske plan, som man tidligere har meldt ud til børsmarkedet.

Så sent som isdste måned frasolgte TDC sin svenske forretning for et beløb poå omkring 2,3 milliarder kroner.

Tilbage i januar måtte man opgive at skille sig af med sin hostingforretning - en handel som ifølge flere kilder gik i vasken, fordi TDC krævede en pris, der var for høj i forhold til, hvad en køber var villig til at betale.

Over de seneste ti år har TDC skilt sig af med næsten to ud af tre medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:
Tusindvis af job forsvundet fra TDC - snart er endnu 800 fortid i den skrumpende telegigant

Da TDC for fem år siden blev børsnoteret var prisen omkring 40 milliarder kroner. Og da TDC i 2005 blev solgt, stod der omkring 100 milliarder på prisskiltet.

Læs også:

Fra revisor til topdirektør med 8.500 medarbejdere: Sådan blev Pernille Erenbjerg koncernchef i TDC

Dansk teleindustri i krise: Førende teleselskaber har nedskrevet for milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere