Artikel top billede

EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager skyder med skarpt imod Google.

Her er anklagerne imod Google - Skader kunderne og kvæler udviklingen

Google skader både sine kunder og den teknologiske udvikling med sine ufine forretningsmetoder. Så hårde er anklagerne fra EU-Kommissionen i to nye kæmpesager.

Google misbruger sin dominerende position på søge- og reklamemarkedet til at give sine egne tjenester en uretfærdig fordel frem for konkurrenter.
Det er essensen af den ene af de såkaldte Statements  of Objection (SO), som EU-kommissionen har afleveret til Google i dag.

Kommissionen anklager blandt andet Google for at bryde EU's regler ved at tvinge en række kunder til at afvise reklamer fra søgefirmaets konkurrenter.

Men anklagerne fortsætter, og selvom det kan lyde tørt, er der tale om alvorlige brud på EU's regelsæt. Det understreger konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

"Google har ikke ret til at hindre andre firmaer i at konkurrere og innovere. I dag har vi styrket vores sag om, at Google har favoriseret dets egen sammenligningstjeneste for e-handel i dets søgeresultater," udtaler kommissæren.

Det handler sagen om

De mange anklagepunkter har et fælles udgangspunkt. Nemlig at Google har forhindret reel konkurrence.
 
Blandt andet mener EU-Kommissionen, at Google systematisk har favoriseret sin egen sammenlignings-tjeneste for e-handlende.

"Kommissionen er bekymret over, at brugere ikke nødvendigvis ser de mest relevante resultater på deres søgninger - det er til skade for forbrugerne og kvæler innovation," slår kommissionen fast i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen er også utilfreds med en række krav, som Google i løbet af de seneste 10 år har stillet til kunder.

Google har blandt andet krævet:

  • at hjemmesider, der viste målrettede reklamer ved hjælp af Google, ikke måtte vise målrettede reklamer via andre firmaers løsninger.
  • At få de mest fremtrædende reklamepladser på kundernes hjemmesider, og at konkurrerende reklamefirmaer ikke måtte vise målrettede reklamer ved siden Googles reklamepladser.
  • At Google skulle godkende ændringer i visningen af reklamer fra konkurrerende reklameselskaber
Google mener selv, at det tværtimod har haft en positiv effekt på konkurrencesituationen.

"Vi mener, at vores innovationer og produktforbedringer har øget valgmulighederne for europæiske forbrugere og fremmer konkurrencen. Vi kigger nærmere på Kommissionens reviderede sager og giver et detaljeret svar i de kommende uger," lyder udmeldingen fra søgefirmaet

Google har nu op til 10 uger til at svare på anklagerne.

Læs også: EU åbner stor Android-sag mod Google




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere