Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Japansk techfirma køber iPhone-chip-leverandør for 215 milliarder kroner

En af verdenshistoriens største it-handler er ved at være en realitet, efter japansk telegigant har lagt 215 milliarder kroner på bordet for hastigt voksende chip-fabrikant.

Japanske SoftBank har set sig så lun på det britiske mobil-chip-selskab ARM Holdings, at japanerne har lagt 215 milliarder kroner i kolde kontanter på bordet for at købe chip-selskabet.

Dermed er den japanske tele- og mediegigant på vej ind på det mobile internet med stormskridt, da ARM Holdings leverer chips til alt fra iPhones og andre smartphones over bærbare computere til enheder i Internet of Things-æraen.

Hvis opkøbet går igennem, vil det være SoftBanks klart største opkøb i flere år, efter den japanske telegigant købte store dele af det amerikanske internetselskab Sprint for 130 milliarder kroner for tre år siden.

Det skriver The Wall Street Journal.

Du kan her se, at SoftBanks opkøb af ARM Holdings vil være et af historiens største it-opkøb: Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde

Aktionærerne bør sige ja

BBC rapporterer, at ARM's bestyrelse vil anbefale selskabets aktionærer, at de accepterer buddet fra SoftBank.

Samtidig fastslår ARM Holding, at selskabet med omkring 3.000 medarbejder fastholder sit hovedkvarter i den engelske by Cambridge, hvor det forventes, at arbejdsstyrken skal fordobles over de næste fem år.

Hos SoftBank forlyder det, at selskabet med ARM har fået fat i en sand guldgrube.

"ARM passer strategisk perfekt med SoftBank, da vi investerer i de betydelige muligheder, der ligger i hele Internet of Things. Dette er en af de vigtigste opkøb, vi nogensinde har foretaget os," fortæller SoftBanks stifter, direktør og bestyrelsesformand Masayoshi Son i en meddelelse i kølvandet på opkøbet.

"Jeg forventer, at ARM vil være et bærende element i vores vækststrategi," fortsætter direktøren for en af Japans allerstørste teleselskaber, der igennem heftige opkøb er blevet en dominerende spiller på verdensplan.

Du kan læse mere om Masayoshi Son her: Her er de 30 rigeste it-nørder i verden

Læs også:
Vil udnytte Intels krise: Her er ærkerivalen AMD's angrebsplan

Qualcomms nye mobilprocessor er 40 procent bedre end forgængeren - og har fokus på virtual reality




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere