Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Siden 2011 er antallet af datalogistuderende næsten fordoblet på Københavns Universitet. "Vi forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," lyder det fra institutlederen på DIKU.

En 50 procent stigning i antallet af 1. prioritetsansøgninger til datalogistudiet på Københavns Universitet og en topplacering på listen over studier med flest ansøgninger på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet markerer for alvor datalogiens popularitet.

Datalogiens popularitet har med andre ord nået nye højder.

Med jævne mellemrum er manglen på dataloger i erhvervslivet kommet på dagsordenen i medierne - og noget tyder nu på, at det i år er gået op for Danmarks unge.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

Hele 598 personer har i år søgt om optagelse på datalogistudiet på KU, heraf 271 med 1. prioritetsansøgninger.

Det er en stigning på henholdsvis 33,8 procent og 49,7 procent - og for første gang er datalogistudiet det mest søgte studie på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i København.

"Vi har en lille stigning i studiepladser i år og forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," fortæller DIKUs institutleder Mads Nielsen, som ser frem til at byde de nye studerende velkommen efter sommerferien.

Læs om DIKU's grundlægger Peter Naur: På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Også på uddannelsen Kommunikation og IT er der en stor stigning i ansøgninger.

Med 495 samlede antal ansøgninger og 148 med 1. prioritetsansøgninger placerer studiet sig på en førsteplads over studier med den største stigning på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Du kan finde al KU-statistik her

DIKU har eksisteret siden 1970 og er vokset fra dengang 10 ansatte og 550 studerende.

Du kan finde instituttets samlede strategi frem til 2017 her (PDF)

Læs også:
På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Udvidelse af HTML-standarden: DIKU-idé kan afsløre om en webside er helt sikker

Den verdensberømte it-dansker Peter Naur er død




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere