Artikel top billede

Nordmænd køber dansk software-hus - medarbejderne bliver

Norske Amesto Solutions har købt det det danske CRM-firma Adwiza, der har haft svært ved at opnå tilstrækkelig lønsomhed. Men det skal der laves om på nu, lyder det fra Norge.

De ansatte i det danske CRM-firma Adwiza skal nu til at lære at forstå norsk.

Virksomheden er nemlig blevet opkøbt af norske Amesto Solutions, hvilket skal biddrage til, at nordmændene sætter sig mere fast på landkortet inden for ERP, CRM og HRM i Norden.

Faktisk har nordmændene haft pungen fremme seks gange på fire år for at opkøbe små virksomheder i Norden, og det sidste skud på stammen er altså det danske udviklings- og integrationsselskab, Adwiza.

Amesto Solutions er et norskejet selskab, som arbejder med outsourcing af regnskaber, løn og HR, rekruttering og personaleudlejning. Der er 230 ansatte i virksomheden, der sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.

Den mindre danske virksomhed Adwiza har 11 ansatte, der alle fortsætter under det nye flag med den ekstra blå farve. 

Selskabet er leverandøruafhængigt og tilbyder en række integrationer mellem ERP-løsninger og SuperOffice. 

Svært at tjene penge

Det har dog ikke været helt smertefrit at være en del af ledelsen i Adwiza, der ifølge den nye norske direktør, har haft problemer med indtjeningen.

"Adwiza er et meget spændende selskab, som vi har holdt øje med et stykke tid. Potentialet er stort, men ledelsen har kæmpet med at udnytte potentialet og dermed opnå tilstrækkelig lønsomhed," siger Jan Erik Kaasa, der er koncernchef i Amesto Solutions.

Nordmanden er dog fortrøstningsfuld i forhold til sammenlægningen af de to firmaer.

"Vi har en stærk tro på både ansatte, kunder, produkter og tjenester. Amesto sikrer økonomisk tryghed til at udvikle selskabets intellektuelle ejendom og udnytte det store potentiale, som findes dér," siger han.

Opkøbet ser ikke ud til at være det sidste fra norsk hånd.

"Opkøbet betyder, at vi nu har et fuldstændigt og integreret ERP- og CRM-tilbud i Norge, Sverige og Danmark. Så mangler vi blot HRM i Sverige og Danmark for at være dér, hvor vi skal være. Det betyder, at vi vil drive klapjagt på gode opkøbskandidater på disse markeder fremover," fortæller Jan Erik Kaasa.

Præcis hvor mange penge, der er blevet overført mellem de to firmaers konti, ønsker man ikke at fortælle.

"Vi går ikke ut med beløp," lyder det nordfra.

Læs også:

Glem de gammeldags CRM-løsninger: Cloud-løsningerne buldrer frem

Her er de vigtige oplysninger, der alt for ofte mangler i dit CRM-system

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere