Artikel top billede

En europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere: Så hurtigt er vores internet

En enkelt europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere eller 22 afrikanere. Til gengæld betaler de fattigste meget mere for deres internet. Det viser nye tal.

I gennemsnit har en europæer adgang til 131kbit/s. Der mere end 20 gange så meget som en afrikaner og 130 gange mere end borgerne i verdens mindst udviklede lande.

Det viser nye tal fra det internationale telekommunikations-forbund (ITU).

ITU's undersøgelse gemmer på en række interessante oplysninger om internettets udvikling på verdensplan.

Det er dyrt at være fattig

Blandt andet er gennemsnitsprisen på mobilt bredbånd nu mindre end halvdelen af prisen for en sammenlignelig fastnetforbindelse.

Kigger man nærmere på tallene, er der markante forskelle alt efter hvor udviklet, et land er.

For de mest udviklede lande er fastnet-forbindelsen lidt under dobbelt så dyr som det mobile bredbånd, men i de mindst udviklede lande koster fastnetforbindelsen mere end tre gange så meget som mobilt bredbånd.

Samtidigt er priserne generelt langt højere udenfor den udviklede verden, når man tager højde for indbyggernes købekraft.

Indbyggerne i de mindst udviklede lande skal for eksempel betale fem gange mere for den samme fastnetforbindelse som internetbrugere i de udviklede lande.

Læs også:

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere