Artikel top billede

Stortest af 10 antivirusprogrammer til Mac: Her er det overraskende resultat

Antivirus til Mac er blevet en nødvendighed, men du behøver faktisk ikke betale en krone for et godt og effektivt antivirusprogram til din maskine med æble på. Læs med her.

Fra Mac-brugere hører man ofte, at de ikke har behov for antivirus, fordi de anvender Apples produkt, og det er sikkert nok.

Den konklusion var måske nogenlunde korrekt for flere år siden, men i dag er det et sikkerhedslotteri, hvor ens nummer hurtigt kan blive trukket ud, hvis man ikke anvender antivirus på sin Mac-maskine.

Læs også: Derfor har Mac-brugerne et sikkerhedsproblem

Der er langt færre sikkerhedsproblemer for Apple-produkter end for Windows-platformen, men sikkerhedstruslerne eksisterer ikke desto mindre.

Ligeledes skifter trusselsbilledet lynhurtigt, og hvis de it-kriminelle ser et økonomisk potentiale i at gå efter Mac-brugerne, så er man altså ikke fredet blot fordi, der er et æble på maskinen.

Et konkret eksempel er Flashback. Det startede som en primitiv trojansk hest, der gav sig ud for at være installationsprogram til Adobe Flash Player - deraf navnet.

Programmet udviklede sig dog til at blive mere og mere avanceret, og der blev identificeret 600.000 Mac-maskiner med problemet - det reelle antal har dog nok været betydeligt højere.

Læs den historie her: Min Mac er under angreb - Apple skal tage det alvorligt

Gratis og godt

AV-Comparatives, der er en uvildig organisation, som har specialiseret sig i at teste antivirusprogrammer, har testet 10 antivirusprogrammer til Apples platform, og som det også gælder for Windows, så er det også muligt at finde et gratis antivirusprogram til sin Mac.

Testen er meget grundig, og den gennemgår minutiøst de 10 produkter gennem rapporten på 58 sider.

Du kan finde hele testen her (PDF).

Du kan ligeledes finde en liste med 25 forskellige antivirusprodukter til Mac her, hvor du let kan se hvilke programmer, der er gratis, og hvordan de klarer sig i en eventuel testsituation.

En del af testen handler naturligvis om, hvor gode programmerne er til at fange malware.

Der er testet med 50 forskellige eksemplarer af skadelig kode som Apples styresystem ikke selv fanger. Det er eksempelvis KeRanger og OceanLotus.

Programmerne klarer sig overraskende godt - alt blev faktisk fanget af alle programmer.

Programmerne leder også efter Windows-malware, så maskinen ikke bliver smittebærer til søsterplatformen.

Det arbejde gør programmerne dog langt fra lige godt. Der blev testet med 250 ondsindede Windows-programmer. 

Du kan se resultaterne for, hvor godt ondsindet kode fanges på grafikken nedenfor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere