Artikel top billede

Netop meldt ud: Den store Windows 10-opdatering nu (også) på vej til Windows-smartphones

Den store Windows 10 Anniversary Update ser nu ud til også at være på vej til Microsofts Windows-smartphones. Se her, hvad du kan vente dig.

Mens Microsofts store Anniversary Update er ved at blive rullet ud til millioner af Windows 10-brugere verden over, så er smartphone-udgaven endnu ikke frigivet.

Det er dog netop blevet offentliggjort, at smartphones med Windows 10 ikke kommer til at vente ret længe på opdateringen.

Flere medier beretter, at Anniversary-opdateringen til Windows-telefonerne lander den 9. august, altså tirsdag i næste uge.

Windowslatest.com henviser til et tweet fra Microsoft i Indien, der ganske rigtigt ser ud til at bekræfte datoen for opdateringen.

Da Microsoft frigav Windows 10 til Lumia-telefonerne, inkluderede det følgende modeller med Windows Phone 8.1:

Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 830, Lumia 735, Lumia 730, Lumia 640 XL, Lumia 640, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 540, Lumia 535, Lumia 532, Lumia 435 og Lumia 430.

Vi går ud fra, at samme telefoner modtager den nye Windows 10-opdatering.

Ifølge The Verge inkluderer opdateringen mange af de samme nyheder, som vi finder i pc-udgaven af Anniversary Update, men derudover blandt andet også en panorama-funktion til kamera-appen, nye muligheder på låse-skærmen og en ny Skype-app.

Microsofts mobil-problemer

Selvom smartphone-brugere med Windows 10 altså kan glæde sig til den 9. august, er det ikke, fordi der generelt er så meget at juble over, når det kommer til Microsofts mobil-styresystem.

Gartners opgørelse over det globale salg af smartphones i årets første kvartal viste, at Windows igen havde taget et katastrofalt dyk. Læs mere om det her.

Windows-telefonerne i havde første kvartal 2016 blot 0,7 procent af det globale marked.

Der var ikke kun tale om et dramatisk fald i markedsandelen for Microsoft, men også i antal solgte smartphones.

Hvor der i første kvartal 2015 blev solgt 8,2 millioner Windows-smartphones på globalt plan, faldt det i første kvartal i år til 2,4 millioner smartphones.

Læs også:

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Kæmpeopdatering af Windows 10 på trapperne: Disse nye features og ændringer på vej

Guide: Sådan undgår du at Windows 10 pludselig opdaterer og genstarter sig selv

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere