Artikel top billede

Oracle slår alarm: Hackere rammer et af verdens største kasseapparat-systemer

Russiske hackere har infiltreret en række vitale systemer i Oracle-divisionen Micros, der står bag nogle af verdens mest udbredte kasse-apparat-systemer.

Russiske hackere er lykkedes med at inficere en stribe centrale systemer hos Micros, der er en af verdens største leverandører af såkaldte point-of-sales-systemer - kasseapparat-systemer - til butikker, restauranter og lignende.

Oplysningerne stammer fra sikkerheds-bloggeren Brian Krebs, der er kendt for almindeligvis at være velinformeret, og de bekræftes af Oracle.

Du kan læse hans blogindlæg her.

Ifølge Brian Krebs har hackerne inficeret 700 computer-systemer hos Micros, som har 330.000 kasseapparater kørende i restauranter, butikker og lignende i 180 lande.

Der er angiveligt tale om en russisk hacker-gruppe ved navn 'Carbanak Gang.'

Forskellige hackergruppe har især i de senere år for alvor haft forskellige point-of-sales systemer i kikkerten, da de har vist sig at være relativt nemme adgangsveje til betalings-oplysninger og lignende.

Angiveligt er inficeringen begyndt i en enkelt maskine, hvorefter det er lykkedes for dem at brede sig ud til øvrige maskiner.

Oracle skriver i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at selskabet har 'opdaget fjendtlig kode i visse af Micros legacy-systemer.'

Selskabet skriver, at det allerede har 'øget sikkerheds-niveauet' for at hindre, at noget lignende vil gentage sig. Selskabet oplyser ikke, hvad der specifikt er tale om.

Nu opfordres alle Micros-kunder til omgående at skifte password på alle systemer og for alle medarbejdere, der har adgang til betalingssystemerne.

Oracle købte Micros i 2014 for gigantiske 25 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Oracle har ti[l brugerne af Micros-kasseapparaterne udsendt en meddelelse, hvor selskabet skriver følgende:

"Dear MICROS Customer,

Oracle Security has detected and addressed malicious code in certain legacy MICROS systems. Oracle's Corporate network and Oracle's other cloud and service offerings were not impacted by this code. Payment card data is encrypted both at rest and in transit in the MICROS hosted environment.

To prevent a recurrence, Oracle implemented additional security measures for the legacy MICROS systems. Consistent with standard security remediation protocols, Oracle is requiring MICROS customers to change the passwords for all MICROS accounts.

Information for customers on how to change your passwords has been published on My Oracle Support (Doc ID 2165744.1). We also recommend that you change the password for any account that was used by a MICROS representative to access your on-premises systems.

Please refer to My Oracle Support (Doc ID 2165744.1) and the attached FAQs for additional information. You may also contact MICROS Support at http://www.oracle.com/us/corporate/acquisitions/micros/support/index.htm. We apologize for any inconvenience this may cause you.

The Oracle Hospitality & Retail Team"

Læs også:

Trusselsbilledet lige nu: Dit kreditkort er i skudlinjen, men din telefon er sikker

Sådan beskytter du dit kreditkort mod afluring

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Disse brancher er hårdest ramt af it-kriminelle




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere