Artikel top billede

Foto: Onion.

Her er verdens (nok) mindste Linux-server til 35 kroner

Den næste Linux-baserede mini-computer er på størrelse med et kirsebær, og portoen bliver nok højere end købsprisen. Se den her.

Omega2 hedder det seneste skud på stammen i rækken af kort-computere, der skal tage kampen om mod blandt andet Raspberry Pi.

Kickstarter-projektet præsenteres enheden som "verdens mindste Linux-server", og det lever formodentlig op til praleriet.

Computeren er knap på størrelse med et frimærke, og så koster den fem dollar, hvilket rundt regnet svarer til 35 kroner.

På ydelsessiden er der ikke tale et damptog, men om en komprimeret maskine.

Enheden er udrustet med en Mediatek-processor på 580 MHz, 64 megabyte hukommelse, 16 megabyte lagerplads og WiFi.

Den kommer også i en variant med dobbeltstørrelse lagerplads og hukommelse, med navnet Omega2 Plus. Der er desuden en micro-SSD-læser på kortet, der løber op i ni dollar eller 60 kroner.

Det er firmaet Onion, der står bag Omega-kortene, og de har selv og i samarbejde med tredjepartsfirmaer også udviklet en række moduler, der kan kobles sammen med kort-computeren.

Der er således en stribe dock-stationer, som man kan placere enheden i for at få USB-porte, batterikraft eller Arduino-kompabilitet.

Ligeledes kan man koble komponenter som netværksporte, OLED-display eller en GPS-modtager på.

Det betyder, at du på den ene side kan skræddersy din løsning og på den anden side, at du kommer til at mangedoble prisen på de 35 kroner.

På trods af størrelsen kan Omega2 afvikle en fuld Linux-version eller eksempelvis Apache, hvilket nok gør den til verdens mindste webserver.

Onion vil også bygge en app-butik, hvor udviklere kan del applikationer samt en cloud-tjeneste, der eksempelvis skal gøre det nemt at fjernstyre sin enhed.

Målet på Kickstarter var 15.000 dollar for at sætte produktionen i gang.

Der er nu indsamlet knap 300.000 dollar og der er stadig to uger tilbage af indsamlingen.

Ifølge planen kommer de første enheder i november 2016.

Du kan se firmaets præsentation af kort-computeren herunder.

Læs også:
Lille genial computer på vej ud til en million skoleelever: "Der findes et hav af muligheder for at programmere den, så alle kan være med"

Galleri: Denne mini-computer skal lære en million unge at programmere

Coding Pirates formand advarer: Skoler skal undervise i programmering, ellers bliver Danmark hægtet af

Ny mini-computer får Raspberry Pi til at ligne en kæmpe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere