Artikel top billede

Efter Microsofts kæmpe Windows 10-opdatering: Her er problemerne

Microsofts store Windows 10-opdatering er blevet installeret på millioner af maskiner verden over. Det er dog langt fra alle Windows-brugere, der kan juble over Microsofts 'Anniversary Update.'

Siden Microsoft den 2. august begyndte udrulningen af den første store opdatering af Windows 10, er 'Anniversary Update', som den er blevet kaldt, blevet installeret på millioner af maskiner verden over.

Den store Windows 10-opdatering kommer med en række nye funktioner og designmæssige ændringer, som brugterne i det store hele ser ud til at tage godt imod.

Få overblikket over indholdet i opdateringen her.

Her godt to uger efter, at opdateringen blev frigivet, tegner der sig dog også et billede af, at langt fra alle Windows 10-brugere kan være tilfredse med opdateringen.

Flere steder på nettet kan man nemlig læse om nogle af de problemer, Windows 10-opdateringen skaber.

Selvom det er svært at vurdere, hvor stor en del af de flere hundrede millioner Windows 10-brugere, der rent faktisk er ramt af problemerne, er der næppe tvivl om, at de ramte brugere lige nu nok fortryder, at de lod Windows 10-opdateringen blive installeret.

Maskinen fryser

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld skriver blandt andet om, at en del maskiner fryser efter opdateringen.

Denne debat kører flere steder på nettet, og nu har Microsoft også selv forholdt sig til problemet i selskabet eget support-forum på nettet.

Her skriver Microsoft:

"Microsoft har modtaget et lille antal meldinger om, at Windows 10 fryser efter installering af Anniversary Update på systemer, hvor operativsystemet er på et solid-state drive (SSD), og apps og data opbevares på et andet drev."

"Dette problem forekommer ikke, når Windows 10 startes op i fejlsikret tilstand."

Læs også: Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering af Windows 10

Microsoft lover de ramte Windows-brugere, at der vil komme mere information om problemet og en løsning på et senere tidspunkt, og selskabet skriver desuden:

"Vi beder om jeres tålmodighed, mens vi fortsætter vores undersøgelser - og tjek venligst denne tråd senere for en opdatering."

Problemer med Edge og video-afspilning

Fryse-problemet er dog langt fra det eneste, der er opstået efter Windows 10-opdateringen er blevet installeret.

Infoworld skriver også, at der kan opleves problemer med Edge-browseren - blandt andet, at den ikke vil lukke ned, selvom man klikker på det røde kryds i øverste højre hjørne.

Samtidig skal både McAfee og Avast have oplevet problemer med antivirus-løsningerne på maskiner, hvor Windows 10-opdateringen er blevet installeret.

Også det britiske tech-medie V3 skriver om Windows 10-maskiner, der fryser, og mediet har samtidig en række konkrete bud på, hvordan man kan løse de forskellige problemer, der kan være opstået med Windows 10-opdateringen.

Betanews skriver om, at afspilning af video pludselig gør Windows 10-maskinen så sløv, at en genstart er den eneste løsning.

Windows Central har også en god guide til, hvordan man løser nogle af de problemer, der kan opstå under selve installeringen af Windows 10-opdateringen.

Hvordan er dine egne erfaringer med Windows 10 Anniversary Update?

Læs også:

Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering af Windows 10

Har du endnu ikke modtaget den store opdatering af Windows 10? Sådan henter du den selv

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere