Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Nu er det officielt: Cisco skal fyre 5.500 medarbejdere

It-firmaet Cisco siger farvel til cirka syv procent af medarbejderne. Der skal mere fokus på software og mindre på hardware, lyder forklaringen.

Rygterne gik på at it-giganten Cisco skulle fyre helt op til 14.000 personer.

Læs mere her: Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdre

Antallet af fyringer landede i stedet på 5.500, oplyser firmaet nu.

Mere software

Fyringerne begrundes blandt andet med, at ledelsen ønsker at flytte virksomheden fra at være en hardwareproducent af netværksenheder til at blive et softwareselskab med løsninger til det professionelle marked, eksempelvis indenfor cloud, internet of things og sikkerhed.

"Vi har annonceret en omstrukturering, der gør det muligt at optimere vores omkostninger på de områder med lav vækst, så vi i stedet kan investere i nøgleområder som sikkerhed, IoT, næste generation datacentre og cloud," skriver Ciscos ledelse i forbindelse med regnskabet.

"Vi regner med at geninvestere alle pengene fra besparelserne i forretningen og fortsætter således med at have et skarpt fokus på vækstområderne."

Omstruktureringen eliminerer 5.500 stillinger, hvilket svarer til godt syv procent af den globale arbejdsstyrke. Den begynder i det første kvartal af finansåret 2017.

Officielt havde Cisco 73.104 ansatte globalt i april i år.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen

Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere