Artikel top billede

Yndlingsmetode: Sådan åbner hackerne nemt din infrastruktur

Forkert konfigurering og mistede login-oplysninger overgår malware-truslen med flere længder, viser en række fingerede it-angreb fra et sikkerhedsfirma.

Mennesker er farligere end software, når det kommer til at lade døren stå åben for hackerangreb i en virksomhed.

Det har utallige sikkerhedsrapporter gennem tiderne påvist, og nu kommer endnu en, der specifikt udpeger de fem største sikkerhedsblundere, når det kommer til at invitere hackerne inden for.

Top 5-listen over de mest benyttede hacker-metoder for at komme ind i varmen er udarbejdet af sikkerhedsfirmaet Praetorian, som har benyttet over 100 indbrudstests på forskellige virksomheder, skriver it-sikkerhedssitet Dark Reading.

Angriber igen og igen 

Når de først har haft brugeroplysningerne, der typisk indhentes via phishing- eller andre social engineering-missioner, har de siden benyttet disse til at komme videre ind i en organisations system med. 

I indbrudstestene - populært kaldet penetrationstests eller blot 'pen tests - har sikkerhedsfolkene fra Praetorian haft held og dygtighed til at benytte de samme metoder igen og igen eller i kombination med hinanden for at komme ind på de angrebne organisationers netværk.

Sikkerhedsselskabet fortæller, at folkene bag de fingerede angreb ikke er hackere, men derimod er sikkerhedsfolk.

Blandt disse sikkerhedsfolk er tidligere NSA- og CIA-ansatte, som nikker genkendende til, at flere sikkerhedsbrud kommer fra sløset password-brug snarere end sløset software-opdatering.

Software-opdatering til nyeste versioner er dog stadig en lavt hængende frugt, når det kommer til at beskytte sit virksomhedsnetværk.

Fem måder et komme ind

I overbliksform har Praetorian samlet de fem mest succesrige metoder, hvorpå selskabets folk med ens lignende metoder kunne få adgang til de angrebnes infrastruktur.

På førstepladsen kommer, at angriberne kan misbruge svage brugerpasswords, hvilket var tilfældet i 66 procent af de succesrige angreb.

Andenpladsen er indtaget af begrebet broadcast name resolution poisoning, hvor angriberne eksempelvis forsøger at få deres egne webadresser til at være indbefattet af en organisations interne netværksnavngivning og efterfølgende benytte man-in-the-middle-angreb for at komme ind på netværket.

Tredjepladsen er tilgangen til lokaladministratorers passwords via metoden 'pass-the-hash', som omfatter den kryptografiske hashing af passwords, der kan misbruges via en svaghed i autentifikationsprotokollen.

Som den fjerdenemmeste indgangsmåde til en organisations digitale infrastruktur, fandt pen-testerne i 59 procent af angrebene vej gennem passwords gemt i klar tekst i hukommelsen.

På femtepladsen ligger så utilstrækkelig netværkssegmentering som det eneste punkt i top fem-placeringerne, der ikke direkte berører stjålne brugeroplysninger.

Du kan selv finde Praetorians sikkerhedsrapport her

Læs også:
Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Test af 19 programmer: Her er den bedste antivirusbeskyttelse lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere