Artikel top billede

Benhård konkurrence om it-sikkerhedsfolk - og nu vil virksomhederne ansætte endnu flere

It-sikkerhedsfolk er i høj kurs i disse år, hvor mange virksomheder kæmper en hård kamp for at skaffe de nødvendige specialister. Nu vil mange virksomheder øge bemandingen yderligere.

Manglen på it-sikkerhedsfolk giver mange virksomheder udfordringer - og alt tyder på, at konkurrencen om de eftertragtede it-medarbejdere kun vil blive intensiveret i de kommende år.

Det er konklusionen i en ny rapport om manglen på it-folk med sikkerhedskompetencer, som Kaspersky Lab står bag.

Næsten 5.000 virksomheder i forskellige størrelser og fra forskellige industrier har deltaget i undersøgelsen.

I rapporten (PDF) kan man blandt andet læse, at cirka halvdelen af virksomhederne mener, at der er mangel på sikkerhedstalenter, og at efterspørgslen på specialister stiger.

Samtidig melder 50 procent også, at de oplever, at lønningsniveauet for sikkerhedsfolk stiger.

Læs også: Stor mangel på it-sikkerhedsfolk: Så svært er det at finde de rette

Af samme grund er det at opbygge en sikkerhedsafdeling i virksomheden i dag en investering på lige fod med andre sikkerhedsinvesteringer.

Manglen på ekspertise har nemlig en direkte indflydelse på, hvor alvorlige konsekvenserne er, når man som virksomhed rammes af et angreb.

"Vi opdagede, at virksomheder, der har problemer med skaffe de bedste sikkerhedstalenter, i gennemsnit bruger mindst tre gange så mange penge på at komme sig efter en sikkerhedshændelse," skriver Kaspersky Lab om undersøgelsen blandt de 5.000 virksomheder.

Klar til at øge bemandingen

Samtidig svarer 40 procent af respondenterne, at en øget kompleksitet i infrastrukturen er en central årsag til, at der skal sættes flere penge af til it-sikkerhed, og at de sikkerhedsansvarlige (CISO'erne) mærker de stigende krav og forventinger til sikkerhed fra virksomhedens øverste ledelse.

"I gennemsnit er 15 procent af medarbejderne i en it-afdeling i en stor virksomhed dedikeret til sikkerhed. Det er 39 specialister i et typisk team med 220 eksperter, der står for håndteringen af alle aspekter i infrastrukturen."

"Til sammenligning er der hos små- og mellemstore virksomheder kun to sikkerhedseksperter på et team med 16 it-professionelle," skriver Kaspersky Lab og tilføjer samtidig:

"Har de planer om at udvide? Det kan du tro. 68,5 procent af virksomhederne forventer en forøgelse, og blandt dem forventer 18,9 procent, at deres sikkerhedsafdeling vil vokse signifikant," lyder det blandt andet i rapporten.

Mangler en million sikkerhedsfolk

Den nye rapport fra Kaspersky Lab er langt fra den første, der peger på alvorlige udfordringer med at skaffe it-sikkerhedsfolk i mange virksomheder.

I analyse- og researchfirmaet ESG's årlige rapporter om manglen på it-folk, har i it-sikkerhedsfolk i flere år toppet den globale liste

I den seneste udgave af rapporten var meldingen fra hver fjerde virksomhed, at de havde en problematisk mangel på it-sikkerhedsmedarbejdere.

Cisco har tidligere vurderet, at der mangler omkring en million sikkerhedsfolk på globalt plan, og også her i Danmark har der været meget fokus på manglen på it-specialister.

Den mangel resulterer ikke mindst i en meget hård kamp om at få fat i de nødvendige sikkerhedsspecialister.

Læs mere her:

Stor mangel på it-sikkerhedsfolk: Så svært er det at finde de rette

Danske it-sikkerhedsfirmaer opruster: De it-kriminelle er blevet for dygtige


Flere artikler om Job & Karriere

Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu

Kunne det friste med et it-job hos eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, Banedanmark eller Region Midtjylland? Så skal du læse med her.

Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her
Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu