Artikel top billede

Cloud-storage: Det koster det hos Apple, Google, Microsoft, Dropbox og Amazon

Apple har netop åbnet for, at kunderne kan købe 2 TB lagerplads i selskabets iCloud. Her kan du se, hvordan priserne på cloud-storage til private er hos Apple, Google, Microsoft, Amazon og Dropbox.

Apples iCloud, som mange brugere af iPhone og iPad anvender, åbner nu for, at man kan købe sig adgang til 2 TB lagerrplads.

Apple iCloud er de 5 GB gratis, mens 50 GB koster syv kroner om måneden, 200 GB koster 25 kroner om måneden, og 1 TB ligger på 69 kroner om måneden.

Den nye cloud-pakke på 2 TB koster 139 kroner om måneden.

Men hvor godt et tilbud er det egentlig, hvis man sammenligner med, hvad konkurrenterne kan tilbyde kunderne?

Det giver vi et overblik over herunder, men lad os bare starte med at slå fast, at cloud-storage til private generelt bliver en mere og mere attraktiv mulighed.

Derfor giver cloud-storage god mening

Cloud-storage til private giver dels mening, fordi priserne falder, og lagerpladsen stiger.

Men også fordi en væsentlig omkostning ved smartphones, tablets og pc'er i dag er flash-storage, der måske nok er smart og hurtigt - men samtidig er relativt dyrt sammenlignet med en traditionel harddisk.

Dermed kan det give mening at vælge en model med lidt mindre flash-storage og så i stedet bruge spareskillingerne på storage i skyen.

Det sikrer dig en backup af dine filer og mindsker behovet for lokal lagerplads. Samtidig øger det fleksibiliteten, når du skifter rundt imellem de forskellige enheder.

Men skal du så vælge Apples nye 2 TB-tilbud - eller giver det langt mere mening at satse på Google, Amazon, Dropbox, Microsoft eller en af de mindre spillere på markedet, der også har gode tilbud på cloud-hylderne?

Det koster lagerplads i skyen

Her giver vi dig et hurtigt overblik over, hvad en cloud-lagerløsning til private koster hos de største spillere på markedet:

Hos Google får man med Google Drev 15 GB gratis storage.

100 GB plads i Google Drev koster 17 kroner om måneden, mens 1 TB ligger på 79 kroner om måneden.

Google tilbyder også ganske store cloud-storage-pakker, og man kan eksempelvis få helt op til 30 TB plads i selskabets Google Drev - det koster så også 2.399 kroner om måneden.

Hos Dropbox koster Pro-abonnementet med 1 TB cloud-lagerplads 9,99 euro om måneden - det svarer til omkring 74 kroner.

Den gratis udgave af Dropbox inkluderer 2 GB med muligheden for at optjene mere plads, hvis man eksempelvis henviser venner til Dropbox.

Microsoft OneDrive giver brugerne 5 GB gratis og 50 GB for 13,99 kroner om måneden.

Vil man have adgang til 1 TB i Microsofts OneDrive, koster det 54,99 om måneden - og det inkluderer så også Office 365. 

Amazon Drive koster 11,99 dollars om året, cirka 80 kroner, hvis man vil have ubegrænset storage til sine billeder og 5 GB lagerplads til videoer og diverse filer.

Vil man have ubegrænset storage til alle typer filer (herunder video-filer), koster det 59,99 dollars om året, cirka 400 kroner, på Amazon Drive.

Hvilken løsning anvender du?

Dermed leverer Amazon den billigste billigste cloud-storage til private, hvis man altså har brug for masser af lagerplads i skyen.

Pris og plads er dog langt fra de eneste parametre, der bør med i overvejelserne, når du skal vælge leverandør.

Andre væsentlige spørgsmål er, hvordan cloud-løsningen er integreret med forskellige apps og styresystemer, om sikkerheden og stabiliteten er i orden, og om hastighederne ved up- og download er tilfredsstillende.

Fortæl gerne om dine egne erfaringer med cloud-storage i debatten herunder.

Hvilken løsning anvender du - og hvorfor?

Læs også:

Dropbox sender klart krav til brugerne: Derfor skal gamle adgangskoder ændres nu

Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?