Artikel top billede

Microsoft klar med vigtig opdatering til Windows 10-maskiner: Fjerner irriterende problem med maskinerne

Microsoft udsender opdatering, der skal hjælpe de hårdt prøvede Windows 10-brugere, der efter Anniversary Update har haft maskiner, der hakker og fryser.

Da Microsoft 2. august begyndte udrulningen af den første store opdatering af Windows 10, 'Anniversary Update', var der ikke lutter glæde at spore blandt brugerne.

Du kan læse mere om 'Anniversary Update' her: Kæmpeopdatering af Windows 10 på trapperne: Disse nye features og ændringer på vej

En del Windows 10-brugere stod nemlig pludselig med maskiner, der ikke længere fungerede efter hensigten.

Disse brugere oplevede, at deres maskiner efter Microsofts Anniversary Update pludselig gik kolde - typisk i forbindelse med login.

Fælles for de ramte brugere er tilsyneladende, at de har operativsystemet installeret ét drev og applikationer på et andet - typisk hvor operativsystemet er på et solid-state drive (SSD), og apps og data opbevares på en traditonel harddisk.

Læs om problemet her: Kritikken tager til: Windows 10 fryser og hakker efter stor opdatering

Nu har Microsoft så meddelt, at opdateringen er klar:

"Windows-opdateringen, der blev frigivet den 31. august til Windows 10 inkluderer en løsning på dette problem," skriver selskabet i en af de debattråde om fryse-problemet, man finder i Microsofts eget support-forum. 

Denne patch følger nu fremover også med, når man installerer Anniversary Update.

"Hvis du afinstallerede Windows 10 eller Anniversary Update på grund af dette problem, anbefaler vi, at du geninstallerer nu med Windows Update-assistenten ved at gå til Windows 10 download-siden og klikke på opdater nu-knappen."

Samtidig henviser Microsoft dog fortsat til en række andre ting, man kan gøre, hvis man fortsat har problemer.

Læs om de workarounds her.

Det ser ud til, at Microsofts opdatering har haft den ønskede effekt, for der er ikke kommet mange nye meldinger fra ramte Windows 10-brugere på sociale medier og i Microsofts support-forum, efter opdatering blev frigivet i sidste uge.

Som Computerworld skrev i sidste måned, har der været flere små og store problemer, der har ramte visse Windows-brugere, efter Microsoft udsendte Anniversary Update.

Heriblandt har det mest alvorlige problem været problemet med maskiner, der hakker eller fryser, men selvom det problem altså nu tilsyneladende er løst, er der eksempelvis fortsat problemer med webcams, der ikke fungerer.  

Microsoft var hurtig til at anerkende, at der var et problem med maskiner, der frøs efter opdateringen.  

Selskabet har hele tiden omtalt det som "et lille antal brugere/maskiner", selvom flere har betvivlet den version af problemets omfang.

Læs om brugernes meldinger om problemerne i Windows 10 her.

Læs også:

Kritikken tager til: Windows 10 fryser og hakker efter stor opdatering

Efter Microsofts kæmpe Windows 10-opdatering: Her er problemerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere