Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel sælger kontrollen over McAfee - har ikke brug for selskabet længere

Intel sælger 51 procent af aktierne i sikkerhedsselskabet McAfee - i dag Intel Security - som nu skal stå på egne ben igen. Salget skyldes en særlig udvikling i markedet. I kulissen truer retsopgør med stifter John McAfee.

Intel sælger ud af sin ejerandel af sikkerhedsselskabet McAfee, som fremover skal fungere som et selvstændigt og selvbestemmende selskab.

Køberen er kapitalfonden TPG, der overtager 51 procent af aktierne i Intel Security/McAfee, mens Intel beholder de resterende 49 procent.

TPG betaler Intel 3,1 milliarder dollar i kontanter for ejerandelen i MacAfee, som Intel selv købte i 2010 for 7,7 milliarder dollar - dengang 45 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her:  Sådan vil Intel spinde guld på McAfee

Dengang undrede en del brancheanalytikere sig over, at Intel som chip-producent ville ind på it-sikkerhedsmarkedet.

Fra Intel var begrundelsen imidlertid, at pc-sikkerhed var af allerhøjeste betydning, og derfor gav det for selskabet god mening at købe sig adgang til McAfees ekspertise og løsninger.

I dag har markedet imidlertid flyttet sig: Udviklingen på it-sikkerhedsområdet rykker med hastige skridt i dag mod cloud- og server-områderne, der er områder, hvor McAfee ikke er særligt godt positioneret.

Intel omdøbte i 2014 McAfee-forretningen til 'Intel Security,' men ifølge Intel skal McAfee fremover operere som et selvstændigt sikkerhedsselskab.

Ifølge Intel bliver selskabet en af de største såkaldte 'pure play' it-sikkerhedsselskaber i verden med en markedsværdi i omegnen af 28 milliarder kroner.

John McAfee kan blive et problem

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau kan det dog meget vel være, at planen om at omdøbe sikkerhedsselskabet til det oprindelige McAfee vil løbe ind i problemer.

For i kulissen lurer selskabets oprindelige stifter, John McAfee, der i mange år intet har haft at gøre med selskabet.
Intel har tidligere været i dialog med John McAfees selskab, MGT Capital Investments angående MGT's plan om en navneændring til John McAfee Global Technologies.

Disse planer har Intel modsat sig.

Selskabet har således bedt John McAfee bekræfte, at han ikke vil ændre navn til noget, der "inkluderer McAfee-varemærket."

Det har fået John McAfee til at indbringe sagen for det amerikanske retssystem, som han vil have til at afklare, hvorvidt hans anvendelse "eller reference til det personlige navn John McAfee i erhvervsøjemed" på nogen måde krænker Intels varemærker.

Han mener, at Intel "aldrig konsulterede, bad om eller på anden måde erhvervede sig retten til McAfee-navnet" men alene navnet "McAfee Antivirus."

Læs også:

McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur

Købte McAfee for gigantbeløb - men nu vil Intel måske sælge McAfee igen

Sådan skaber Intel sikkerhed i skyen med McAfee

McAfee-skaber vil bygge netværks-gadget, der gør dig helt anonym




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere