Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Skatteministeren kræver 700 millioner af KMD: Her er KMD's reaktion

KMD bliver mødt af en stævning fra staten på 700 millioner kroner i forbindelse med KMD's rolle i EFI-sagen. "Urimelig, besynderlig stævning," lyder det fra KMD.

"Urimelig, besynderlig stævning og stærkt forundrede."

Sådan lyder det fra KMD, når der spørges til den stævning på 692 millioner kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag sender afsted i firmaets retning.

Læs også: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

KMD har ikke modtaget stævningen endnu, men har fået besked om, hvad der er på vej.

"Det er KMD's klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet," lyder det i den officielle udtalelse, som firmaet har skrevet i forbindelse med stævningen.

KMD's juridiske direktør og advokat, Mark Skriver Nielsen, har følgende kommentar til meldingen om en stævning fra Skat:

"KMD er stærkt forundrede over stævningen. Vi finder den urimelig, men vi imødeser at få sagen afklaret i retten, da det er vores vurdering, at vi har en særdeles god sag," siger han, og fortsætter:

"Det er vores klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet. Som det har været fremme i pressen, så er det løbende blevet afdækket af Rigsrevisionen, diverse ekspertrapporter og Skatteministeriet selv, at Skat ikke har haft styr på inddrivelsesprojektet og Skats organisation."

KMD er af den mening, at det er Skat, der ejer inddrivelsesprojektet, og at myndigheden har haft ansvaret for grundlæggende og afgørende forhold, herunder design, arkitektur, systemintegration, datakvalitet og fordringer.

KMD: EFI virker ikke efter hensigten
KMD erkender dog, at EFI-systemet har været "problematisk, og systemkomplekset ikke endte på et kvalitetsniveau, som parterne havde håbet på og forventet."

Men firmaet fralægger sig ansvaret for den manglende kvalitet i systemet.

"Vi har af flere omgange fået bedømt kvaliteten af vores kodning, og den har været tilfredsstillende."

Ligeledes peger KMD på, at Skat har valgt at overhøre de advarsler, som firmaet har sendt til Skat, hvilket blandt har omfattet en advarsel mod idriftsættelse tilbage i 2013.

Det handler om noget helt andet

Faktisk peger KMD på, at der er helt andre og politiske grunde til, at Staten vil stævne firmaet:

"Det er vores oplevelse, at stævningen er udtryk for et behov for at signalere handlekraft og finde en for Skat og ministeriet bekvem ekstern ansvarsplacering," lyder det fra Mark Skriver Nielsen.

"Vi finder det naturligvis stærkt beklagende, at vi nu skal bruge mange ressourcer på sagen - men på den anden side ser vi frem til at fremlægge dokumentation i det offentlige rum, som en retssag vil være."

Du kan læse mere om problemerne med EFI her:

Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere