Artikel top billede

Samsungs værdi falder med 137 milliarder kroner efter Note 7-skandalen

Det tager hårdt på Samsung, at selskabet må tilbagekalde millioner af Note 7-smartphones, der risikerer at bryde i brand eller eksplodere.

Det gik ellers strygende for Samsung.

Med telefoner som Samsung S7 og S7 Edge skamroste anmeldere telefonerne, og investorer kastede penge efter det sydkoreanske selskab.

Og det så ud til at fortsætte resten af året, efter at Samsungs nyeste smartphone, Note 7, fik rosende ord med på vejen og fik sågar prædikatet "verdens bedste smartphone".

Men det stoppede efter historien om, at telefonen kunne bryde i brand eller eksplodere under opladning.

Det har fået Samsung til at tilbagekalde 2,5 millioner Note 7-telefoner, og det har tilsyneladet skræmt investorerne.

Resultatet er et fald på Samsungs aktieværdi på op imod 6,9 procent - eller hvad der svarer til godt 137 milliarder kroner.

Samtidig kan hele tilbagekaldelsen ende med at koste Samsung mange milliarder kroner i fortabt indtjenelse, hvis forbrugerne fravælger Note 7-telefonen - selv efter at Samsung udsender nye, eksplosionsfrie modeller. 

Over 70 tilfælde

Note 7-telefonen er en 5,9 tommer stor smartphone med en tilhørende stylus-pen. Vi har kort prøvet den nye smartphone, og vi mener stadig, at Note 7 - sans eksplosioner - er en af de bedste Android-telefoner, du kan købe.

I alt er over 70 tilfælde af selvantændte telefoner blevet rapporteret, og der efterforskes i øjeblikket i USA, om en opladende Note 7 kan have været skyld i en udbrændt Jeep.

Visse regeringer og flyselskaber som SAS og Norwegian har forbudt Note 7 at være tændt eller oplade under rejsen. 

Det kan du læse mere om her: Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

I Danmark nåede telefonen ikke at blive sat til salg, men lanceringen af Note 7 er i stedet rykket frem til midten af oktober.

Hvis du køber dig en Samsung Note 7, kan du finde et S i en blå cirkel på pakken. S'et betyder, at Samsung har tjekket telefonen og forsikrer, at den ikke kan bryde i brand. 

Vil du have en Note 7, efter hele eskapaden med selvantændelige batterier? 

Læs også: Danskerne snydes for (måske) verdens vildeste telefon med Android Nougat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere