Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

EU øremærker 900 millioner kroner til gratis WiFi til hele Europa

EU er ude med et forslag om WiFi-investeringer til offentligheden på en lille milliard kroner. Læs her, hvordan EU tænker sig, at internettet kan gives gratis væk i parker og tæt på offentlige bygninger.

WIFI4EU kunne godt lyde som en hengemt sangtitel fra den afdøde rocksanger Prince.

Men det drejer sig nu derimod om et spillevende EU-initiativ omkring gratis WiFi-udstyr og -installationer til hele Europa.

Det er kommet frem i kølvandet på, at EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers onsdag har afholdt sin state-of-the union-tale.

Konkret vil WIFI4EU afsætte knap 900 millioner kroner til myndigheder, der ønsker at opsætte WiFi på offentlige pladser og bygninger.

"Internettet er et offentligt gode, som alle skal have adgang til. EU bringer derfor WiFi til dig i parken, på torvet, på biblioteket og på offentlige bygninger," lyder det i et faktaark fra WIFI4EU-organisationen under EU.

"Alle europæere har ret til at blive tilkoblet (internettet, red). WIFI4EU access points vil nå både lokale indbyggere og gæster," hedder det videre i faktaarket.

Her fremgår det også, at mindst 6.000 lokalsamfund vil få glæde af de gratis internetbølger, som skal kunne servicere op mod 50 millioner forbindelser om dagen.

Skal stadig betale abonnement

For at få del af det gratis WiFi-udstyr skal der ansøges om penge til at bygge et lokalt WiFi-netværk.

"EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret," hedder det i meddelelsen fra WIFI4EU.

"Disse myndigheder kan så få fordelen af adgangspunkter til at promovere nye digitale services som e-government, e-ehealth og e-turisme," skriver EU-organisationen videre.

På faktaarket fremgår det også, at hvordan lokalsamfundene kan ansøge om midler til WiFi-udstyret.

"Lokalsamfundene vil bliver bedt om at vise, at de forpligter sig til at levere en meget høj internethastighed via WIFI4EU, og at de ikke konkurrerer med et tilsvarende privat eller offentligt WiFi-tilbud," hedder det.

WIFI4EU forklarer endvidere, at initiativet også skal bruges til at dække områder, hvor der i dag ellers ikke tilbydes en lignende service.

Læs også: 

Lynhurtig WiFi: Forskere gør dit hjemme-netværk tre gange så hurtigt

Fem grunde til at WiFi vinder over 3G og 4G på vores smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere