Artikel top billede

Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

"Vores nye datacentre tilbyder dobbelt så mange kerner som Amazon, dobbelt så meget hukommelse som Amazon, fire gange så meget storage som Amazon og mere end 10 gange I/O-kapacitet som Amazon. Men samtidig skal du være villig til at betale mindre. Hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi ikke tage imod din ordre."

Oracles topchef Larry Ellison blæser til kamp mod ærkerivalen Amazon, der for tiden har meget stor succes på cloud-markedet med AWS (Amazon Web Services), der fungerer som underliggende motor under mange store it-løsninger.

Det sker på Oracles store konference, Oracle OpenWorld, der løber af stablen i disse dage.

"Det er slut med Amazons føring. Amazon vil blive seriøst udfordret fremover," sagde Larry Ellison under sin keynote.

Oracle har i de senere år lanceret en vifte af cloud-løsninger til erhvervslivet efter selskabet ellers i flere år holdt igen med at gå ind på cloud-markedet for alvor.

Det kan du læse mere om her: Oracles store cloud-satsning: Har selskabet en chance eller er løbet kørt?

20 nye produkter og ny database

Imens har de øvrige store spillere med Microsoft og Amazon i spidsen for alvor lagt fra land, og Oracle er langt bagefter.

Men det vil nu ændre sig, mener Larry Ellison, der bedyrer, at Oracle 'aggressivt' vil fokusere på dette område i den kommende tid.

I samme ombæring præsenterede han mere end 20 nye produkter til Oracle Cloud Platform and Application samt den nye Oracle Database 12c Release 2.

"Vores nye datacentre tilbyder dobbelt så mange kerner som Amazon, dobbelt så meget hukommelse som Amazon, fire gange så meget storage som Amazon og mere end 10 gange I/O-kapacitet som Amazon," lød det fra Larry Ellison fra scenen.

"Men samtidig skal du jo være villig til at betale mindre. Hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi ikke tage imod din ordre," sagde han.

Ifølge Larry Ellison halter Amazons løsninger 20 år efter Oracles løsninger, når det gælder database-features, ligesom Oracles cloud services ifølge ham er 24 gange hurtigere til at behandle analytics workloads og otte gange hurtigere, når det gælder OLTP-workloads (online transaction processing).

For at underbygge svadaen fremviste han under sin keynote på Oracle OpenWorld en række benchmarks, der viser, hvor meget hurtigere Oracles teknologier er end AWS' teknologier.

Ikke optimeret

"Amazon Web Services er simpelthen ikke optimeret til Oracle Database. Og jeg vil videre end det: Amazon Web Services er heller ikke optimeret til selskabets egne databaser. Og det bliver ikke bedre. Det bliver værre," sagde Larry Ellison.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det uklart, hvor præcist Larry Ellison har de pågældende benchmark-målinger fra.

For et par måneder siden offentliggjorde Google disse benchmarks, der blandt andet viste, at Cloud SQL klart giver baghjul til Amazons Aurora.

Trods Larry Ellisons store ord, er der et stykke vej at gå for Oracle - i hvert fald hvis man kigger på analysehuset Gartners bredt anerkendte Magic Quadrant, som du kan se her til højre.

I Magic Quadrandt for cloud infrastructure as a Service er Amazon og Microsoft de klart førende leverandører, mens Google som eneste spiller er placeret som 'visionær.'

Oracle er slet ikke med på listen - heller ikke som udfordrer eller nichespiller - da Oracle ifølge Gartner slet ikke har relevante produkter i markedet og derfor ikke har markedsandele, der gør, at selskabet kan komme med på listen.

Du kan se hele Gartners analyse af området her.

Også Synergy Research Group påviste fornylig, at cloud-markedet domineres af fire selskaber, der er så store, at ingen andre kan følge med.

De er AWS, Microsoft, IBM og Google, der tilsammen sidder på 55 procent af markedet for cloud-infrastruktur-tjenester med AWS som den klart største spiller på markedet.

Og de fire er i fuld gang med at lægge yderligere distance til viften af de mindre spillere som Oracle, Alibaba, Fujitsu og Hewlett-Packard Enterprise.

Det kan du læse mere om her: Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskabet dominerer hele markedet.

Det vil imidlertid ændre sig nu, hvis det står til Larry Ellison.

Amazon afvikler i slutningen af november selskabets Re:invest-konference, som selskabet typisk bruger til at lancere nye produkter. Det ventes, at selskabet her vil præsentere flere produkter, der kan udfordre Oracle yderligere.

Læs også:

Oracle efter nyt kæmpeopkøb: Her er Oracles 10 største opkøb nogensinde (og det siger ikke så lidt)

Stor analyse af løsningerne til cloud-storage: Her er vinderne

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opkøbsfesten fortsætter: Oracle køber endnu et cloud-selskab for milliarder af kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere