Artikel top billede

Ny direktør i Google Danmark - skifter fra Microsoft til Google

Opdateret: Malou Aamund bliver ny direktør i Google Danmark og forlader dermed sin toppost i Microsoft.

Google Danmark har efter mere end tre måneders søgning nu fundet en ny direktør.

Det bliver tidligere medlem af Folketinget og nuværende Microsoft-topchef Malou Aamund, der fremover skal stå i spidsen for Google. 

"Malou Aamund kommer per 5. december 2016 til at lede Googles danske initiativer fra kontoret i København," meddeler Google. 

"En opgave, der indebærer ledelse af Googles team i Danmark, det overordnede ansvar for relationen med danske kunder og partnere, samt at fortsætte Googles aktive stemme i digitaliseringsdebatten i Danmark," lyder det videre i en pressemeddelelse.  

Malou Aamund skifter dermed til Google efter en årrække med flere topposter hos Microsoft, både lokalt her i Danmark og internationalt.

Hun blev så sent som i marts i år forfremmet i Microsoft, da hun fik ansvaret for Windows i 12 vesteuropæiske lande.

Malou Aamund har tidligere også haft en række topposter i IBM.

Google-direktør sagde selv op

Stillingen som direktør i Google Danmark blev ledig, da Peter Friis efter næsten 11 år som direktør i maj meddelte, at det var blevet tid til at give faklen videre.

Peter Friis skal i stedet være chef for Google i Nordeuropa - læs mere om det her.

"Jeg er umådeligt glad for, at Malou har takket ja til jobbet. Med Malou ved styrepinden har vi en enormt stærk og alsidig holdopstilling i Danmark, der for alvor kan gøre en forskel for Googles danske kunder og partnere, og forhåbentligt også for Danmarks digitale fremtid," udtaler Peter Friis.

"Netop digitaliseringen har stået højt på min dagsorden længe, og kommer også til at gøre det for både Malou og mig selv fremadrettet. Jeg glæder mig til at give stafetten videre, og kunne ikke forestille mig en bedre person at give den videre til," lyder det fra Peter Friis.

Vil først tale om Google den 5. december

Jobskiftet fra Microsoft til Google er ekstra interessant, da de to it-giganter på en lang række områder er konkurrenter.

Det er formentlig også forklaringen på, at Malou Aamund ifølge pressemeddelelsen først vil udtale sig om det nye job den 5. december, når hun tiltræder hos Google. 

Læs også:

Direktør stopper i Google Danmark - Google søger ny dansk topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere