Artikel top billede

Mærsk på vej med massive investeringer i ny digitalisering: Er på jagt efter nye 'anderledes' folk

Mærsk er på vej med meget store investeringer i nye digitaliserings-løsninger. Selskabet er på jagt efter nye folk, der skal være 'nye og anderledes.'

Rederikæmpen Mærsk vil til at investere store summer i nye digitaliseringsløsninger, som skal bringe det store selskab ind i fremtiden.

Sådan lyder det fra koncernchef Søren Skou, der til Børsen siger, at selskabet er klar til 'massive investeringer i digitalisering,' så selskabets folk kan komme 'i gang med at være langt mere innovative,' som han siger.

De nye løsninger skal blandt andet består af skræddersyede systemer til selskabets kunder.

"Vi ser en signifikant mulighed for at levere en meget bedre kundeoplevelse. Og det vil gøre os i stand til at bygge en platform for forhåbentlig nye indtægststrømme på maerskline.com i de kommende år," siger Søren Skou til Børsen.

I den forbindelse er selskabet for tiden på udkigt efter nye folk med viden om de nye teknologier og nye muligheder.

Det er målet, at Mærsk via indførelsen af digitale løsninger skal kunne beskære antallet af stillinger på land fra i dag 23.000 til 19.000 - altså en besparelse på 4.000 stillinger inden for de kommende år.

Søren Skou siger til avisen, at han er 'fuldstændigt klar over, at der er brug for det, som han kalder for 'anderledes' medarbejdere.

"De nye digitaliserings-løsninger skal nok ikke findes hos folk i 50'erne som mig, der ikke engang er på Facebook," siger han.

Læs også:

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere