Artikel top billede

Nyt Android-system på vej fra Google: Skal køre på din tablet og pc

Rygterne florerer om det næste evolutionære skridt for Android: Et system der kan tage kampen op med Microsoft og Apple på tablet og pc-fronten. Navnet er Andromeda.

Android er på vej til at blive til et fuldt fungerende pc-operativsystem. 

I hvert fald hvis man skal tro på de nyeste rygter fra amerikanske medier. 

Med den nyeste version af Android, 7.0 Nougat, får verdens mest populære styresystem nu for første gang evnerne til at vise alle apps i egne vinduer på samme måde, som du ser apps og programmer på en Mac eller Windows-pc.

Funktionen har eksisteret i årevis i form af software hos Samsung, LG eller andre, men det har ofte kun fungeret på selskabernes få egne apps, og altså ikke på Androids millioner af apps. 

Mens det lyder spændende for Android-ejere, der måske er heldige nok at få fingrene i Android Nougat, så er det samtidig det første tegn på den næste Android-evolution: Et system, der blander pc- og tablet-systemerne sammen. 

Et system med kodenavnet Andromeda.

Ét system

Allerede sidste år i oktober skrev Wall Street Journal om, at Google var i færd med at fusionere Android og Chrome OS, Googles styresystem til sine cloud-kørende computere. 

I første omgang var resultatet, at Chromebooks i løbet af dette efterår kan køre Android-apps, en kæmpemæssig ingeniørmæssig præsentation at blande systemerne, men det var stadig kun overfladisk afsmitning af funktioner fra Android til Chrome OS og ikke en egentlig fusion. 

I løbet af de sidste par dage har det amerikanske medie Android Police rapporteret om "Project Andromeda", der vil være et endeligt, fusioneret system.

Navnet Andromeda er sidenhen blevet sporet tilbage til i den åbne udvikling af Android (AOSP), hvor der blandt andet tales om minimumkrav, eller en udvikler snakker om at installere Andromeda på en Nexus 9-tablet.

Det tyder på, at den er god nok. 

Derudover er det sparsomt med informationer på systemet. Ifølge både 9to5Google og Android Police, vil Andromeda være beregnet til tablets, der kan omdannes fra at være fingervenlige systemer til at fungere som et fuldt fungerende desktop-miljø, som du kender det fra en Chromebook eller pc.

Måske vil systemet endda kunne klare større programmer - selvfølgelig skrevet til Androids kode - i stil med Adobes Photoshop.

Andre gør det allerede

Mens Andromeda lyder spændende, har andre producenter allerede forsøgt sig med et lignende system.  

Ubuntu har sin Convergence-teknologi, der omdanner en tablet eller smartphone med Ubuntu til en lille computer, hvis der tilsluttes skærm, tastatur og mus. 

Det samme kan du med Microsofts Continuum på visse Windows 10 Mobile-telefoner, såsom HP's X3 Elite. Her omdannes telefonen til et skrabet Windows 10-system, der kun kan køre Windows' Universal Apps og ikke .net/win32-programmer. 

Googles nye styresystem vil måske blive vist frem næste efterår, men andre medier mener, at vi allerede får det af se til vinter i forbindelse med en lancering af en ny Nexus-tablet fra Huawei.

Læs også: Android 7.0 Nougat er lagt på nettet: Her er fem funktioner du kan glæde dig til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere