Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Ethernet-standarden forbedres kraftigt: Netværket bliver fem gange hurtigere med de samme kabler

De eksisterende netværkskabler bliver nu op til fem gange hurtigere. Her er de nye standarder.

En ny Ethernet-standard er ratificeret, og NBase-T med 2,5 og 5 Gbit/s er nu de nye standarder, der får navnene 2.5GBASE-T og 5GBASE-T.

De nye standarder giver en hastighedsforøgelse på op til fem gange den, som 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne tilbyder. 

Det kommer ikke helt uventet, at IEEE, der er den internationale standardiserings-organisation for netværk, tele og elektronik, den 23. september ratificerede netværksstandarden.

Det skriver vores kollegaer på Computerworlds søsterside Network World.

En opdatering af standarden er nemlig hårdt tiltrængt for at understøtte de nye trådløse access-punkter, der anvender IEEE 802.11ac Wave 2, som har kapacitet til at håndtere mere end 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne.

For at undgå at den kablede netværksforbindelse sakker bagud i netværket og bliver en flaskehals, har det derfor været påkrævet at få en højere kapacitet.

Udfordringen har været, at de mange kabler, der allerede ligger ude i netværkene, ikke skulle udskiftes ved en standard-ændring, hvilket IEEE nu har fundet en løsning på.

2,5 og 5 Gbit/s

Standarden er baseret på den eksisterende standard for 10 Gbit/s Ethernet over kobberkabler, 10 GBase-T.

Specifikationerne for IEEE 802.3bz er således:

2,5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 6 Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel ved specielle anvendelser og konfigurationer.

Hastigheden på 1 Gbit/s på eksisterende kategori 5e- og 6-kabelsystemer blev et samtaleemne for et par år siden efter presset fra de trådløse løsninger steg.

Og nu forlænges livet altså for de mange milliarder meter kabel, der allerede er lagt ud.

Ifølge et blogindlæg fra Cisco er der i de seneste 15 år installeret ikke mindre end 70 milliarder meter af disse kabler, hvilket svarer til 10 rejser til planeten Pluto.

"For en del virksomheder er det enten umuligt eller meget besværligt at skifte kablingen. For de øvrige vil det være kostbart og forstyrrende at udskifte Kategori 5e/6-installationerne verden rundt. Det undgår man nu, hvilket får enhver finansdirektør, teknologidirektør, bygningsadministrator og it-afdeling til at ånde lettet op," skriver Cisco på bloggen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere