Artikel top billede

Danmarks dygtigste BI-leverandører - her er listen

Top 100: BI-markedet er i en rivende udvikling, og der er stadig masser af udsigt til vækst for danske BI-leverandører. Her er listen med de dygtigste BI-virksomheder i dette års Top 100.

Business intelligence-løsninger har været fast inventar i de fleste virksomheder i mange år efterhånden.

Det har dog ikke gjort behovet for nye BI-investeringer mindre, for faktisk har netop dette hjørne af it-markedet i en række år i træk kunnet fremvise nogle særdeles fornuftige vækstrater.

Det skyldes ikke mindst den konstante videreudvikling af BI-softwaren, hvor nye funktioner bliver født i en tid, hvor blandt andet mobility, cloud, social og big data fylder meget.

Der er da heller ikke noget, der tyder på, at BI-festen er ved at være slut.

Analysefirmaet Gartner har spurgt næsten 3.000 CIO'er fra 84 forskellige lande, hvordan de vil prioritere deres it-investeringer i 2016.

Her topper BI/analytics listen, da hele 39 procent af CIO'erne forventer at investere i denne type løsninger i år.

Dermed prioriteres BI-løsningerne også over områder som infrastruktur og datacenter (27 procent), cloud (25 procent) og ERP (21 procent).

Se alle resultaterne fra undersøgelsen her.

De bedste danske BI-virksomheder

Når man zoomer på den danske BI-branche, er der en række forskellige virksomheder, der kæmper om kunderne.

Som det fremgår af listen herunder, kan både små og store BI-virksomheder være med i det kapløb.

Eksempelvis har vinderen af denne kategori, virksomheden Innologic, en bruttofortjeneste på 23 millioner kroner i det seneste regnskab, hvor resultatet efter skat var på seks millioner.

Mens der dermed forholdsmæssigt er tale om en mindre dansk it-virksomhed, er væksten hos Innologic bestemt ikke at kimse ad - for i forrige årsregnskab var resultatet efter skat på blot to millioner kroner.

Der er dog også en række større selskaber på BI-listen - eksempelvis Targit og SAS Institute.

Du kan læse baggrunden for virksomhedernes placering på listen her: Top 100: Sådan kårer Computerworld Danmarks dygtigste it-virksomheder

Her er listen med de dygtigste BI-virksomheder i dette års Top 100 fra Computerworld:

I Computerworlds nye Top 100-undersøgelse har vi nærstuderet de seneste to årsregnskaber fra 482 danske it- og televirksomheder.

For at være med i feltet skal virksomheden enten have personaleomkostninger på 10 millioner eller mere eller en opgivet omsætning på 20 millioner eller mere.

Læs mere:

Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Top 100: Sådan kårer Computerworld Danmarks dygtigste it-virksomheder

Top 100/2016: Se listen med de dygtigste it-forhandlere i Danmark

Top 100/2016: Her er listen med Danmarks bedste ERP-leverandører

Top 100/2016: Her er de bedste systemintegratorer i Danmark

Alt om Computerworlds Top 100 2016




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere