Artikel top billede

Foto: Lars Sundström (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Teleauktion til en milliard kroner overstået: Disse teleselskaber løber med 1800 Mhz-frekvenserne

Energistyrelsen kan i dag løfte sløret for, hvem der vinder auktionen om 1800 Mhz-frekvenserne, som vil give virksomheder og borgere på landet bedre mobildækning. Se vinderne her.

Energistyrelsen har torsdag afgjort den statslige teleauktion på 1800 Mhz-frekvenserne til godt en milliard kroner.

Det bliver alle de store telespillere på det danske marked, som vinder frekvenser i auktionen, hvilket vil sige TDC, Hi3G (bedre kendt som "3") og TT-netværket bestående af Telenor og Telia.

Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Sådan fordeles frekvenserne

På Energistyrelsens hjemmeside bliver det oplyst, hvordan frekvenserne bliver fordelt, og hvor meget teleselskaberne har betalt for disse.

Her oplyses det, at TDC blev tildelt en frekvensmængde på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

Hi3G Denmark kan se frem til at bygge netværk på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

TT-Netværket bestående af Telia og Telenor erhvervede den største klump med 2x25 MHz til 425.239.229 kr.

Krav om dækning i yderområder

1800 Mhz-frekvenserne bruges blandt andet til 4G og udmærker sig ved, at de kan række langt ud i det ganske land, hvilket mere konkret vil i Danmarks i dag dårligst dækkede yderområder.

Kravene i auktionen har da blandt andet også været, at vinderne forpligter sig til at dække 245 områder med 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse får bedre mobildækning.

Samtidig får disse indtil nu oversete områder også adgang til mobile bredbåndsforbindelser, der sikrer dem en download-hastighed på mindst 30 megabit i sekundet og upload på minimum 3 megabit i sekundet.

De tre selskaber skal hver opfylde en tredjedele af dækningskravet, lyder det fra Energistyrelsen.

En glad minister

I regeringen er der glæde over, at ordentlig mobiltelefoni nu også er på vej til de tyndt befolkede områder i Danmark.

"Jeg er meget tilfreds med, at teleselskaberne har påtaget sig at dække bedre i landdistrikterne, så vi kan få koblet flere dele af Danmark på de digitale motorveje," lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt på Energistyrelsens hjemmeside.

"God mobil- og bredbåndsdækning er afgørende for at kunne fungere som familie, drive virksomhed og i det hele taget fungere i dagens Danmark, og med denne frekvensauktion har vi især fokuseret på de dele af Danmark, hvor det kniber med forbindelsen," fortsætter han.

Lars Christian Lilleholt pointerer samtidigt, at der i de kommende frekvensauktioner ligeledes vil blive stillet krav til mobildækningen i blandt andet de dårligst dækkede områder.

Læs også:
Her er regeringens køreplan for de kommende mobilauktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere