Artikel top billede

Skal øge produktiviteten og mindske antallet af fejl: Erhvervslivet køber stort ind af bærbare teknologier

Bærbare teknologier bliver det store hit i virksomhederne i de kommende år. Medarbejderne skal udstyres med helt nye typer digitale enheder, der kan øge produktiviteten og mindske de menneskelige fejl, der koster dyrt på bundlinjen.

Der vil blive masser af brug for smartglasses, smartwatches og andre former for bærbare teknologier, også kendt som wearables, i virksomheder og offentlige institutioner i de kommende år.

Det ventes, at der vil blive sendt 202 millioner wearables afsted fra fabrikkerne i år - og det det vil være steget til 501 millioner enheder om året i 2021.

Mens 17 procent af de nye bærbare digitale enheder købes af erhvervskunder i 2016, så vil den andel stige med 35 procent om året i de kommende fem år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research.

"Wearables på arbejdspladsen fylder mere, da de giver medarbejderne øjeblikkelig, direkte adgang til vigtig information som sundhedsdata på et smartglass display," udtaler Stephanie Lawrence, analytiker hos ABI Research.

"Denne håndfrie tilgang sparer tid, gør medarbejdere mere effektive og fører ultimativt til besparelser i virksomhederne."

Her vil det få stor betydning

ABI Research fremhæver en række brancher og industrier, hvor de bærbare teknologier især vil vinde frem.

Det er uddannelsessektoren, i det offentlige, inden for produktion, retail, transport og i store varehuse og lagerhaller.

"Produktion handler om afkast, udbytte og procesoptimering, og alligevel skyldes omkring 80 procent af fejlene i produktionen menneskelige fejl."

"Selv de mest simple AR-applikationer kan reducere den tid, teknikerne bruger på opgaverne og mindske de menneskelige fejl," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Det er ikke mindst smartglasses og digitale displays, der eksempelvis kan sættes på en hjelm, der ventes at få stor betydning i de kommende år.

Smartwatches, tøj med sensorer og andre former for wearables vil dog også få en større betydning over de kommende år.

Læs også:

Mobile løsninger ændrer karakter: Nye teknologier får traditionelle apps til at glide i baggrunden

Sikkerhedsbombe: Bærbar teknologi kan smadre virksomhedens sikkerhed

Disse fede wearables anvender sportsfolkene til OL




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere