Artikel top billede

IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

Opdateret: Et nyt IBM-innovationscenter er på vej til Danmark. Der skal bruges 250 ansatte, som skal arbejde med en række nye teknologi-områder.

IBM åbner et nyt innovationscenter i København. Det bliver et selvstændigt selskab i IBM-koncernen. 

"Indenfor de næste to år ansætter IBM 250 it-talenter. Første hold rekrutteres nu og ventes at bemande Innovationscentret allerede ved årsskiftet," skriver IBM i en pressemeddelelse.

"De nye konsulenter skal fokusere på banebrydende teknologier inden for big data, cognitive computing og digitale forretningsområder og skal udvikle fremtidens smarte it-løsninger."

Den danske del af IBM-koncernen havde for 10 år siden 7.000 ansatte, men medarbejderstaben er siden blevet kraftigt reduceret til de 2.286, der var registreret i det seneste årsregnskab.

Nu får den internationale it-gigants medarbejderstab her i landet dog igen et nøk i den rigtige retning med det nye innovationscenter.

Derfor blev det i Danmark

IBM Danmarks administrerende direktør, Henrik Bodskov, uddyber:

"Danmark er skabt til at være et innovationslaboratorium. Dels er der adgang til it-talenter med forretningsforståelse - dels er danske kunder meget nysgerrige og parate til at bruge nye digitale løsninger."

"Kunderne ser gerne, at vi udvikler og afprøver innovative ideer sammen, og vi oplever, at de i stigende grad efterspørger vores nærhed. Det er blevet vigtigt for dem, at vi forstår deres lokale behov og kan operere sammen med dem," udtaler Henrik Bodskov.

IBM skriver også, at det har været afgørende for placeringen af det nye innovationscenter, at Danmark er i det absolutte førerfelt internationalt, når det gælder digitalisering, og at danske borgere og virksomheder er hurtige til at tage nye digitale løsninger til sig.

Selskabet har dog også åbnet tilsvarende centre i Tyskland, Østrig, Schweiz, Sverige, Holland, Italien, England og Frankrig.

Læs også: IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen

Rekrutteringen vil ske i tæt samarbejde med Invest in Denmark i Udenrigsministeriet, Copenhagen Capacity samt førende danske uddannelsesinstitutioner, oplyses det også af IBM.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) siger følgende om det nye innovationscenter:

"Det er vel en af årets bedste erhvervsnyheder. Det er godt for IBM. Det er godt for væksten og beskæftigelsen i Danmark. Og det er ikke mindst godt for de 250 talenter, der nu får chancen for at gøre karriere hos et af verdens førende it-selskaber," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen.

To typer konsulenter

Innovationscentret forventes at åbne 1. januar 2017. Det bliver i første omgang i midlertidige lokaler i København. 

IBM oplyser, at bemaningen vil bestå af to typer konsulenter:

"Junior Consultants er kandidater med en stærk profil indenfor it kombineret med en god forretningsforståelse eksempelvis med baggrund i en master eller bachelor fra ITU, DTU, CBS, KU eller lignende."

"Kandidaterne er nyuddannede eller med et par års erfaring, med kendskab til og/eller erfaring med områder så som IT-udvilking, programering og innovation. De skal være stærkt motiverede for at lære en masse nyt på relativt kort tid."

"Senior Consultants er kandidater med en specifik viden og solid erfaring indenfor et givet tech-område. Typisk mindst fem års erfaring. Kandidaterne vil komme til at lede og coache mindre teams inden for de nye teknologier."

Læs også:

Tre vigtige årsager til at tusindvis af job er forsvundet fra IBM Danmark

IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere