Artikel top billede

Sikkerhedsfolk bryder ransomware-kryptering: Bagmændene havde begået en kodefejl

Ransomware-bagmænds kryptering viste sig slet ikke at være så svære at bryde, da sikkerhedsfolk dykkede ned i koden.

Ransomwaren ved ved navn MarsJoke, der krypterer ofrenes data og holder dem som gidsel, indtil der betales løsepenge, mødes nu med et solidt modsvar fra sikkerhedsbranchens side.

MarsJoke-krypteringen er nemlig blevet brudt, og dermed kan man som offer få sine data igen - også selvom man (som man bør) nægter at betale løsepenge.

Kaspersky-sikkerhedsmediet Threatpost skriver, at det er sikkerhedsforskere fra Kaspersky Labs Anti-Ransom Team, der har fundet ud af, at fejl i krypteringen gør det muligt at bryde den.

"Den største fejl, udviklerne bag ransomwaren begik, var implementeringen af dens ‘pseudo-random' nummer-generator," kan man læse på Threatpost.

Måden denne er implementeret på, gør det nemlig muligt at bryde krypteringen på grund af en svag koden-streng.

"Det gjorde det muligt for dem på blot få minutter på en almindelig pc at søge efter en række mulige nøgler, der var produceret af generatoren," skriver Threatpost, der bringer en detaljeret gennemgang af, hvordan sikkerhedsforskerne herfter skridt for skridt fik brudt den ønskede kryptering.

Flere værktøjer stilles gratis til rådighed

Dette er blot seneste eksempel på, at ransomware-bagmændene får kamp til stregen.

Gidseltagning af data via ransomware har over de seneste år udviklet sig til en af de største trusler på nettet.

Af samme grund blev der tidligere i år oprettet en ny webportal af en række aktører fra sikkerhedsbranchen, No More Ransom, hvor man finder gode råd omkring ransomware og konkrete værktøjer, man kan tage i brug, hvis man allerede er ramt af ransomware.

Læs mere her: Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Blandt andet kan man som offer kan uploade to filer, der er blevet krypteret ved et ransomware-angreb, hvorefter man modtager dekrypterings-løsningen som download - hvis den altså eksisterer i forhold til den specifikke ransomware.

Den nye løsning på MarsJoke-ransomwaren skulle også være på vej til No More Ransom.

Læs også en stor artikel fra Computerworld, hvor du får otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb. Den finder du her:

Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere