Artikel top billede

Hololens på vej til Europa: Det kommer til at koste dig kassen, hvis du vil lege med

Microsofts holografiske briller HoloLens kan fra næste måned bestilles fra vores nabolande. Der er dog en stor prisforskel alt efter, hvor du køber de holografiske briller.

Microsoft åbner nu for at europæiske udviklere, virksomheder og entusiaster kan købe HoloLens, uden at man skal et smut til USA først.

Microsoft vil fra næste måned sælge HoloLens-headsettet i Tyskland, Frankrig, Irland, Storbritannien, New Zealand og Australien. 

Det skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Headsettet har indtil nu kun været sat til salg for 3.000 dollar i USA, og den pris tilpasses nu det europæiske marked alt efter valuta. 

Derfor er der også stor forskel på prisen alt efter, hvor du køber headsettet. 

I Tyskland, Frankrig og Irland (Euro-lande), koster headsettet 3.299 euro - direkte omregnet til 24.400 kroner. 

I Storbritannien koster HoloLens 2.719 pund - godt 22.400 kroner. Du kan altså spare godt 2.000 kroner ved at købe HoloLens i Storbritannien. 

Svinedyrt i New Zealand

24.000 kroner lyder måske af mange penge, men så skal du måske være glad for, at du ikke bor i kiwiernes land.

For i New Zealand er prisen for HoloLens helt oppe på 37.100 kroner.

Headsettet er en fuldt fungerende computer med et tilpasset Windows 10-system, der via et gennemsigtigt glasvisir viser hologrammer svæve rundt i den virkelige verden. 

Microsoft holdte headsettet hemmeligt for presse og omverdenen i fem år, før HoloLens blev fremvist første gang for to år siden ved et Surface-event. 

Headsettet har en speciel holografisk processor - en HPU - som beregner en billion beregninger i sekundet for at placere hologrammerne korrekt i forhold til den virkelige verden.

Dette sker ved hjælp af en række sensorer og 3D-kameraer.

Du kan læse mere om, hvad HoloLens kan bruges til i virksomhederne i dette interview med konsulent i Visual Computing, Thomas Poppelgaard, og du kan i videoen herunder se, hvordan HoloLens fungerer.

Læs også: Nyt om HoloLens: Her er syv vigtige detaljer om Microsofts hologram-headset




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere