Artikel top billede

Er du med på bølgen? Antallet af 3D-printere eksploderer inden for de næste år

It-analysehuset Gartner spår en sand eksplosion af 3D-printere inden for de næste par år. Læs her, hvad der får skoler, virksomheder og almindelige forbrugere til at investere i de små printer-fabrikker.

Salget af 3D-printere forventes at blive noget nær ti-doblet i de kommende år, spår it-analysehuset Gartner.

Fra et salg på godt 219.000 3D-printere i 2015 med mulighed for at spyttemetal-, plastik- og andre objekter ud af printerne forventes salget at runde knap to millioner enheder i 2018.

I 2020 lyder prognosen så på, at der bliver solgt 6,7 millioner 3D-printere på verdensplan.

"Fra engang at være et nichemarked fortsætter 3D-printning med sin hurtige transformation som maninstream-teknologi, som kunder og virksomheder tager til sig over hele kloden," forklarer research vicepræsident Pete Basiliere fra Gartner om 3D-printerudviklingen i en pressemeddelse.

Han forklarer, at de mange 3D-udprintede objekter bliver brugt til alt fra prototyper til færdige produkter, der kommer færdigbagte ud af 3D-printerne.

Dog forventes det, at prototyper stadig vil være hovedårsagen til, at virksomheder køber en 3D-printer inden for de kommende år.

Skolerne printer løs

En af hovedkræfterne bag den rivende udvikling på 3D-printermarkedet er markante prisfald, hvor de billigste modeller til børneværelset nu er nede på omkring 2.000 kroner.

Det er dog stadig virksomhederne, som tager 3D-printerne til sig. Samtidig er der nyt, markant marked på..

Pete Basiliere fra Gartner fremhæver i den sammenhæng, at billige 3D-printere - hvilket i denne sammenhæng vil sige maskiner under 17.000 kroner - i stigende grad bliver installeret på skoler og uddannelsesinstitutioner.

"3D-printere bliver brugt til adskillige applikationer og i mange fag i gymnasiet og lignende, hvor brugen af 3D-printere kan forberede de studerende på mange forskellige karrierestier som eksempelvis at blive ingeniører, fremstille varer, rumforskning og robotudvikling," lyder det fra Gartner-analytikeren.

Læs også: Kina vil installere 3D-printere i 400.000 skoler

Udover et boom af 3D-printere i Vesten forventer it-analysehuset Gartner også, at der især i Kina og udviklingslande samt rigere lande i Asien generelt vil være de steder, hvor der vil være voldsomme vækstrater for 3D-printerne.

Læs også:
Nyttigt instrument eller bare dyrt og ubrugeligt legetøj? Hvad skal vi som privat-forbrugere bruge 3D-printere til?

Print din egen mad: 3D-madprinter kan købes fra næste år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere