Artikel top billede

Den falske besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Microsoft advarer: Fupmagere på spil netop nu - sådan afslører du falsk Windows-besked

It-kriminelle forsøger netop nu at narre Windows-brugerne med en falsk besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Hvis du kører med Windows og anvender Microsofts antivirus-løsning, er der god grund til at være ekstra på vagt.

It-kriminelle har netop nu gang i et fupnummer, der går under navnet Hicurdismos.

Det består af en besked, der ser ud til at komme fra Microsoft selv, men i stedet har til formål narre brugerne af Windows og Microsofts egen anitivirus-løsning til at ringe til et falsk supportnummer.

"Hicurdismos vildleder brugerne og narrer dem til at ringe et nummer, der kan føre til falsk teknisk support," forklarer Microsoft i et blogindlæg.

"Vi opdagede for nylig en trussel kendt som SupportScam:MSIL/Hicurdismos.A, der ser ud til at være en Microsoft Security Essentials installationsfil," forklarer Microsoft.

Hicurdismos anvender en falsk Windows-fejlmeddelelse i form af "blue screen of death" til at starte fupnummeret, hvor man altså opfordres til at kontakte den tekniske support, men som Microsoft skriver:

"En ægte blue screen of death er en fatal fejl, hvor skærmen bliver blå, og computeren går ned."

Selskabet forklarer, at det jo er Windows Defender, der anvendes i Windows 10 og 8, mens Security Essentials er antivirus-løsningen i Windows 7 og tidligere.

Alle Windows-versionerne kan dog være i risikozonen - også selvom man måske har Windows 10 og slet ikke har brug for Security Essentials.

"Nogle brugere tror måske, at de også er nødt til at downloade og installere Microsoft Security Essentials."

Sådan afslører du fupnummeret

Microsoft skriver samtidig, at det er relativt nemt at afsløre, om man har modtaget den falske besked.

Vær især opmærksom på, at:

- "Ægte fejl-beskeder inkluderer ikke et support-telefonnummer, men vil i stedet give dig en fejlkode og instruktioner om at søge efter yderligere information."

- "På Windows 10 er Windows Defender indbygget, så der er ikke noget behov for at installere Microsoft Security Essentials."

- "Microsoft-installationsfiler er udstyret med et Microsoft-certifikat."

Microsoft skriver samtidig, at man generelt ikke skal besvare telefonopkald eller pop-up-vinduer, hvis man er i tvivl om, hvorvidt Microsoft står bag.

I stedet er det bedre selv at tage kontakt til Microsofts support.

Læs også:

Microsoft springer ud som sikkerhedsselskab: Derfor kan ny løsning få stor betydning

Microsoft: Pas på vores antivirus-software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere