Artikel top billede

Kriseramte Ericsson hyrer ny CEO: Skal bringe netværksgiganten tilbage på sporet

Efter massefyringer, milliardbesparelser og et omgående farvel til topchefen midt under stor transformation, har den kriseramte netværksgigant Ericsson nu hyret en ny CEO.

Netværksgiganten Ericsson har fyret mange tusinde medarbejdere i forsøget på at opnå milliardbesparelser og i arbejdet med at fremtidssikre selskabet.

Men det var ikke nok, og i slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning. Læs mere om det her.

Den midlertidige CEO i Ericsson blev en anden gammel kending fra selskabet, Jan Frykhammar, men nu meddeler Ericsson, at der er ansat en helt ny CEO.

"Bestyrelsen har udpeget Börje Ekholm som president og CEO med start den 16. januar, 2017," lyder det fra Ericsson.

Börje Ekholm sidder allerede i dag i Ericssons bestyrelse, hvor han også bevarer sin plads, lyder det.

"Efter at have været i bestyrelsen i de seneste 10 år, har Börje Ekholm en komplet forståelse af de udfordringer og muligheder, Ericsson har i øjeblikket," udtaler bestyrelsesformand Leif Johansson i en pressemeddelelse.

"Midt under en omfattende transformation af virksomheden er jeg sikker på, at Ericsson vil få gavn af Börje Ekholms verdensklasse-evner til sikkert at eksekvere på strategiske beslutninger og planer," siger han videre.

Börje Ekholm er i øjeblikket CEO Patricia Industries og har tidligere været CEO i Investor AB, ligesom han også har haft leder-poster i Novare Kapital AB og McKinsey & Co, oplyser Ericsson.

Læs også: Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Den nye Ericsson-topchef er årgang 1963, er oprindeligt uddannet elektronik-ingeniør og har en master of science-titel og sammen med titlen master of business administration fra INSEAD i Frankrig.

Ericssons omfattende sparetiltag i milliardklassen har stået på i flere år, samtidig med at selskabet forsøger at omstille sig til nye teknologier og services - ikke mindst inden for 5G.  

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Så sent som i 2011 var der 368 ansatte i Ericsson i Danmark. Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere