Artikel top billede

Efter haste-lapning af endnu en kritisk sårbarhed i Flash: Er det tid til at deaktivere Flash helt?

Adobes Flash Player er igen blevet haste-opdateret, efter at endnu en kritisk sårbarhed blev udnyttet af it-kriminelle. Er det på tide helt at deaktivere Flash i browseren?

Denne uge bød - igen - på en [url=haste-opdatering til Adobe Flash Player, efter at en ny kritisk sårbarhed i softwaren var blevet opdaget af sikkerhedsforskere hos Google.

Der er tale om en opdateringen til Adobe Flash Player på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS, så det er voldsomt mange brugere, der nu skal i gang med at opdatere. Igen.

Det er formentlig langt fra alle, der får det gjort, og det gør ikke truslen mindre, når Adobe samtidig må meddele:

"Adobe er opmærksom på en rapport om, at der eksisterer et exploit til CVE-2016-7855, og at det anvendes til afgrænsede, målrettede angreb mod brugere, der kører Windows i version 7, 8.1 og 10."

Læs mere her: Kritisk sårbarhed i Flash bliver udnyttet på Windows netop nu: Adobe udsender haste-opdatering

Selvom Adobe gør en ihærdig indsats for at lappe Flash-hullerne, efterhånden som de opdages, kan det ikke skjule det faktum, at Adobe Flash Player bare er en konstant kilde til problemer, når vi taler it-sikkerhed.

Mængden og hyppigheden af opdateringer til Adobe Flash Player betyder, at mange brugere opgiver at følge med, og derfor ender det med, at alt for mange kører med versioner af software, der slet ikke supporteres af Adobe længere.

Læs mere om det her.

Det hjælper dog lidt, at flere af browserne i dag opdaterer Adobe Flash Player automatisk i baggrunden - heriblandt er Googles Chrome-browser.

Tjek din aktuelle Flash-version i Chrome ved at skrive chrome://plugins/ i adressefeltet - samme sted kan Flash også deaktiveres.

Det er blevet nemmere at undvære Flash

Men Flash er ikke kun kendt for at være en for usikker software, teknologien er også ofte kritiseret for at være for performance-krævende.

Af samme grund er Flash ved at blive udfaset i de fleste af browserne, der i stigende grad forsøger at fremme brugen af HTML5 og åbne webstandarder.

Læs også: Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet

Ifølge w3techs.com er det i dag kun 7,7 procent af siderne på internettet, der anvender Flash.

For bare fem år siden var det 28,8 procent.

Med den udvikling in mente kan man med rette spørge, om der efterhånden er mange argumenter tilbage for ikke at slå Flash fra på pc'en?

For selvom nogle websider (eksempelvis DR) stadig kræver Flash, er det blevet lettere med årene at undvære Flash som webbruger.

Eksempelvis er det efterhånden længe siden, at Flash blev droppet som standarden på YouTube til fordel for HTML5, og mange annoncer på nettet kører i dag også i HTML5.

Har du deaktiveret Flash?

Vi er interesseret i at høre, om Flash er slået fra på din maskine. Hvorfor/hvorfor ikke?

Læs også:

Kritisk sårbarhed i Flash bliver udnyttet på Windows netop nu: Adobe udsender haste-opdatering

Find lappegrejet frem: Adobe lapper kritiske huller i din Flash Player

Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere