Artikel top billede

Ny Microsoft-tjeneste skal hjælpe teams med at arbejde bedre sammen

Microsoft lancerer Microsoft Teams, der skal samle al kommunikation internt mellem grupper i virksomheder. Se her, hvordan tjenesten, der er en del af Office 365, fungerer.

Microsoft lancerer Microsoft Teams, en kommunikationsplatform på tværs af Office 365 for Business, der er rettet mod grupper eller teams i virksomheder. 

Programmet er cross-platform og fungerer på Windows 10, Mac, iOS, Android og som web-klient. Det tillader ansatte at oprette "teams" med flere gruppesamtaler, såkaldte channels, om specifikke emner eller arbejdsområder.

Alt sammen i en opsætning, der til forveksling minder om den gamle IRC-platform. 

"Vi forsøger at digitalisere den almindelige arbejdsfremgang i de åbne kontormiljøer, hvor vi arbejder langt mere sammen end tidligere. Se det som et digitalt mødelokale, hvor alle samtaler automatisk gemmes, hvor noter, BI, oversigter og dokumenter er let og tilgængelige, og hvor der også er plads til lidt snak hen over kaffeautomaten," siger Niels Kjelstrup produktchef for Office 365 hos Microsoft Danmark. 

Dertil kommer en stærk integration med Microsofts andre tjenester, såsom Office 365 og OneDrive. 

"Ved at samle det bedste fra vores alle tjenester kan vi gøre det langt lettere at samarbejde i teams," siger Aaren Ekelund, divisionschef for Office fra Microsoft. 

Tjenesten starter i beta fra i dag, også på dansk, og er gratis for alle Office 365 for Business-kunder, hvilket indebærer mange danske virksomheder. 

Ikke to teams er ens

Teams er bygget ind i Microsofts andre platforme, og så snart du starter et nyt team, dannes der automatisk en tilknyttet mappe i OneDrive for Business, en OneNote-fil og en Office Group til at samle al data i ét. 

Derefter kan du oprette alle de channels, der er behov for i et givent team. Kanaler kan være låst til specifikke personer eller være åbne for alle i teamet, og du kan ligesom i Skype skrive privat til enkeltpersoner både inde og udenfor Teams-regi.

Under hver channel kan du indlejre forskellige funktioner og apps. Både Microsofts egne, men også tredjepart-tjenester.

Du kan eksempelvis tilføje og redigere Office-filer (Word, Excel og så videre) direkte fra appen uden at skulle åbne Microsofts andre programmer, eller tilknytte et specifikt OneNote-dokument i toppen.

Du kan også foretage video- og almindelige opkald med teamet eller til andre via Skype for Business, igen uden at du behøver at forlade Teams. 

"To grupper arbejder ikke ens eller har det samme mål, så der skal være mulighed for at opbygge enhver gruppe, så det passer til gruppens behov," forklarer Aaren Ekelund. 

"Fordelen ved Teams er, at du samler alt, hvad teamet arbejder med. Hvad end det er Word-dokumenter, regneark eller en overvågning af sociale medier, samles det sammen med al den interne kommunikation, så vi undgår, at der ligger en mail med et dokument og bliver glemt et sted, " tilføjer Aaren Ekelund. 

Hver channel kan du indlejre forskellige funktioner og tilføjelsesapps iBåde Microsofts egne, men også tredjepartstjenester, eller du kan integrere chatbots. 

Twitter-overvågningsprogrammet Hootsuite kan eksempelvis implementeres i en kanal, så al Twitter-omtale af et givent hashtag automatisk nævnes i den fælles chat, eller du kan implementere Microsofts eget - eller andres - BI-produkter, så du hurtigt kan få oversigt over diverse KPI'er.

Og er det selvfølgelig muligt at sende emojis og gifs.

En Slack-klon og konkurrent

Hvis alt ved Microsoft Teams lyder bekendt, er det fordi, du nok kender til tjenesten Slack. 

Slack er et næsten identisk projekt- og gruppehåndteringssoftware, der siden sin lancering i 2013 har taget markedet med storm og er særligt stort blandt virksomheder med unge ansatte. 

Slack har kørt en ofte guerilla-taktik ved at give programmet gratis væk til små teams, der bruger det i virksomheder uden tilladelse fra it-afdelingen, hvorefter det spredes og i høj grad overtager virksomheders brug af Skype som intern kommunikationsplatform. 

Læs også: Her er succesformularen bag øjeblikkets hotteste stykke forretningssoftware

Det har virket, og Slack hævder i dag at have over fire millioner aktive brugere, hvor 1,25 millioner benytter den betalte version, heriblandt virksomheder som IBM, Autodesk og LinkedIn (der snart er en del af Microsoft). 

Dog mener Microsoft, at Teams bringer mere til virksomhederne end Slack.

"Den største forskel mellem Microsoft Teams og Slack er, at Teams ikke er et enkeltstående program, men en del af en større helhed. Har du allerede Office 365 og Skype for Business i din virksomhed, så vil du klart få mest ud af Microsoft Teams," siger Aaren Ekelund.

Microsoft Teams kan allerede nu testes som en beta, hvis du har Office 365 for Business eller -Enterprise. 

Læs også: Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere