Artikel top billede

Test af 60.000 harddiske: Denne fabrikant har færrest fejl på sine diske

Over 60.000 harddiske er fejl-testet gennem tre år og mere end en milliard arbejdstimer. Her er det mærke, der klarer sig bedst.

Nettjenesten Backblaze tilbyder sine kunder datalagring i skyen, og firmaet har derfor en masse harddiske til at gemme disse data på.

Med jævne mellemrum viser virksomhedens teknikere statistik over, hvordan diskene opfører sig i forbindelse med den daglige brug.

Nu har Backblaze frigivet en oversigt over de bedste og dårligste harddiske, de i netværksstalden har set over en treårig periode.

Firmaet har samlet set over 61.000 diske i sit it-setup, og de har til sammen kørt i mere end en milliard timer, hvilket er det grundlag, som fejl-statistikken bygger på.

For god orden skyld skal det understreges, at alle diske er roterende og ikke baseret på solid state-teknologi.

Hvor længe holder en disk?

Det korte svar på, hvor længe en harddisk holder, er, at efter tre år kan du begynde at forvente fejl på en roterende disk.

Det lidt længere svar er, at det er meget svært at sige.

Hovedparten af de testede diske fejlede slet ikke i en treårsperiode, men til forskel fra lagerenheden i din bærbare, så er disse enheder placeret i et beskyttet miljø.

Det, du kan se ud af statistikken, er, at elementer som mærke og model har stor betydning for levetiden.

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, hvordan du behandler enheden. Får den stød og slag, bliver den rystet? Og temperaturen spiller også en rolle.

Disse punkter er alle af betydning for, hvor længe din disk lever.

Backblaze anvender primært diske fra fire forskellige leverandører, og lægger man alle diskstørrelser og modeller sammen under hver leverandør, så ser fejlprocenterne således ud.

HGST (Hitachi) ligger godt til, og diskene viser sig meget stabile over en treårig periode.

Stabilitet har også været Hitachis styrke i tidligere opgørelser fra Backblaze.

Læs eksempelvis: Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedste

Da Backblaze startede sin statistik i 2014, fejlede Hitachis drev således mindst efterfulgt af Western Digital, mens Seagate havde flest fejl. Specielt firmaets 1,5 terabyte-modeller havde mange fejl det år.

En model hev altså fejlstatistikken betydeligt op for et enkelt firma.

Det understreger, at det kan være svært at sige hvilket mærke, der er bedst, fordi det også afhænger af modellen. Seagates 1,5TB fejler således langt mere end de større harddiske fra samme firma.

De to primære fejl, som Backblaze møder, er, at diskene ikke har et " spin up" og kan kontakte operativsystemet og, at diskene er ude af sync.

Du kan læse hele Backblaze's disk-statistik her.

Læs også:

Fem tegn på din harddisk er døende

Så lang tid levetid har din harddisk inden den går ned


Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere