Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Historisk opkøb: Salg af Ingram Micro blåstemplet af konkurrencemyndighed

Det største kinesike tech-opkøb af en amerikansk virksomhed ser ud til at gå igennem, efter amerikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for handlen.

I vinters kom det frem, at det kinesiske virksomheds-konglomerat HNA køber den amerikanske teknologikæmpe Ingram Micro for 40 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Kinesere køber Ingram Micro i kæmpe-handel

Nu har de amerikanske konkurrencemyndigheder så givet grøn lys for handlen, og dermed er vel nok den største hurdle for handlen passeret.

Det skriver den australske version af kanal-mediet CRN

Største kinesiske USA-opkøb

Således tyder alt på, at det hidtil største kinesiske opkøb af et amerikansk teknologiselskab er på vej til at blive en realitet mod udgangen af 2016.

Til sammenligning betalte eksempelvis Lenovo 8,4 milliarder kroner for IBM's PC-division tilbage i 2005.

I 2014 stod Lenovo så klar igen med checkhæftet og 14,2 milliarder kroner for IBM's serverforretning. 

Den handel løb ind i problemer med myndighedsgodkendelsen, som du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Sådan gik det igennem

Det forlyder, at de amerikanske konkurrencemyndigheder så med noget mildere øjne på HNA-Ingram Micro-handlen, da ingen amerikanske intellektuelle rettigheder havner i Kina.

Samtidig er hverken HNA og dets datterselskab, Tianjin Tianhai, som offielt køber Ingram Micro, ikke ejet af den kinesiske regering, som flere store virksomheder i Kina ellers er - eller bliver beskyldt for at være.

Nu ventes godkendelsen fra de kinesiske myndigheder vedrørende udenlandske opkøb, efter myndigheder i lande som Østrig, Italien, Polen og Slovakiet tidligere har blåstemplet handlen.

Hvis og når handlen går igennem, er det meningen, at it-distributøren Ingram Micro skal operere som selvstændigt selskab under HNA-koncernen.

Læs også:

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere