Artikel top billede

Pludselig skovler Facebook milliarder ind: Forklaringen sidder du med i hånden

Facebook lukrerer på, at forbrugerne skifter fra pc til mobil, viser det sociale medies seneste regnskab.

Da Facebook blev børsnoteret i 2012, var mange potentielle investorer bekymret for, om virksomheden i fremtiden ville være i stand til at tjene penge via sin smartphone-app.

En bekymring, der nærmest lyder komisk i dag.

For onsdag aften præsenterede det sociale medie sit seneste kvartalsregnskab, der viser, at virksomheden i dag tjener flere penge end nogensinde før, og størstedelen af den indtjening kommer fra mobile annoncer.

I det netop overståede kvartal steg Facebooks omsætning med 56 procent og landede på syv milliarder dollar eller knap 46 milliarder danske kroner. Facebooks overskud i kvartalet lyder på knap 16 milliarder kroner.

Mobilen æder annonce-markedet

Regnskabet afslørede ligeledes, at 84 procent af alle Facebooks annoncer bliver vist på smartphones, og for første gang nogensinde har Facebook haft en milliard brugere, der udelukkende tilgår det sociale medie via mobile enheder.

"Folk flytter til mobile enheder og det ved reklame- og marketingsfolkene," siger Facebook driftsdirektør Sheryl Sandberg ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal.

Læs også: Magtskifte på internettet: Nu er det mere populært at surfe på mobilen end på pc'en

Internetbrugernes omfavnelse af de mobile enheder er også netop blevet dokumenteret af internettrafik-tal fra analysevirksomheden Statcounter.

De nye analysetal viser, at smartphones og tablets i dag står for 51,3 procent af den globale internettrafik, mens 48,7 procent af trafikken kommer fra traditionelle pc'er.

Det er første gang Statcounter har registreret, at trafikken fra mobile enheder overstiger trafikken fra traditionelle pc'er.

Nyt annonce-duopol vokser frem

Facebooks vækst gennem de seneste år betyder ifølge Wall Street Journal, at vi nu ser konturerne af et nyt duopol på markedet for online-annoncer. 

For i følge den amerikanske avis er de to amerikanske giganter Facebook og Google ved at dele hele det amerikanske reklamemarked mellem sig. 

De to virksomheder sidder til sammen på hele 68 procent af det amerikanske marked for online-annoncer.

Læs også:
Facebook blæser til angreb mod adblockere - vil tvinge alle til at se reklamer

Her bygger Facebook sine droner, servere og switche: Tag med inden for i Facebooks værksted, 'Area 404' 




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere