Artikel top billede

(Foto: unknown)

Har alverdens data til rådighed - men topcheferne bruger mavefornemmelsen til at drive forretning

Mulighederne for at drive en virksomhed ud fra data-indsigt har aldrig været bedre end nu. Mavefornemmelsen betyder dog stadig ganske meget for topcheferne.

Business intelligence, big data, predictive analytics, systems of insights.

Kært barn har mange navne, og data har i en række år været lidt af en darling i mange virksomheder og i it-kredse.

Mulighederne for at spotte både svage punkter i organisationen og gyldne forretningsmuligheder på markedet ved hjælp af data har aldrig været bedre.

Salget kan optimeres, kundeservicen forbedres, produkudviklingen og innovationen styrkes. Alt sammen ved hjælp af data.

Det kræver dog, at dem med flest striber på skuldrene i organisationen også er villige til at træffe beslutninger ud fra de data, de får leveret.

Noget kunne tyde på, at det - fortsat - kniber noget med den del.

Her er problemet

En ny undersøgelse, som KPMG og Forrester Research står bag, indeholder i hvert fald en række tankevækkende resultater.

2.165 respondenter fra 10 lande er med til at dokumentere, at mens forretningslederne i dag godt kan se, at der er muligheder med data og analytics (D&A), så har de stadig ikke fuld tiltro til det, når det kommer til at træffe beslutninger ud fra dataanalyserne.

"Næsten halvdelen af respondenterne melder, at deres C-level-ledere ikke bakker helhjertet op om organisationens data og analytics-strategi. 70 procent af lederne mener, at brugen af data og analytics kan udsætte deres organisationer for risici i forhold til omdømmet," skriver KPMG blandt andet om Forrester-undersøgelsen.

Mangler viden om data-effetkten

Det er ellers ikke fordi, at virksomhederne ikke er i fuld gang med at investere i de nye muligheder for at sikre data-indsigt.

KPMG skriver blandt andet:
 
"Undersøgelsen viser, at de fleste virksomheder anvender D&A-værktøjer til at analysere de eksisterende kunder (50 procent), finde nye kunder (48 procent) og til at udvikle nye produkter og services (47 procent)."

"Alligevel stoler lederne ikke på, at de håndterer deres D&A-processer effektivt i forhold til at generere det ønskede udbytte, og de mangler nødvendige metrikker til at vurdere effektivitet i disse modeller," skriver KPMG i rapporten

Undersøgelsen viser også, at under halvdelen af repondenterne har stor tillid til den indsigt, som hentes via data og analytics, når det kommer til områder som risiko og sikkerhed (43 procent) og kundeindsigt (38 procent), og kun 34 procent har tillid til data-indsigten inden for virksomhedsdrift.

Ifølge KPMG er der der ikke noget i vejen med stadig at træffe beslutninger ud fra mavefornemmelser og almindelige forretningsmæssige kompetencer - problemet opstår, når man ikke udnytter de nye muligheder, data giver.

"Der er ingen tvivl om, at subjektive mavefornemmelses-beslutninger styrkes af data-dreven indsigt og gør organisationer i stand til bedre at servicere kunder, effektivisere og håndtere risici," udtaler Bill Nowacki, der er managing director for decision science i KPMG.

"Undersøgelsen indikerer dog, at ledernes tillids-niveau i forhold til indsigten ikke er, hvor den burde være, når man ser på, at disse organisationer har planer om at øge investeringer og udbytte i forhold til data og analytics," tilføjer han. 

Læs også: 

Opråb til data-folket: Stop med at opsamle alle de data - det er slet ikke det vigtigste nu

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere