Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Telia køber norsk mobilfirma for milliarder - planer om at købe TDC løber ud i sandet

Telia køber det norske mobilselskab Phonero og dropper dermed efter alt at dømme alle planer om at købe TDC.

Telia lægger 2,3 milliarder kroner på bordet for at overtage det norske mobilselskab Phonero, der blev stiftet i 2008 og som i dag har 25.000 erhvervskunder med i alt omkring en kvart million mobilabonnementer.

Med købet dropper Telia efter alt at dømme alle planer om at købe danske TDC, vurderer aktieanalytiker Morten Imsgaard, Sydbank.

I en kommentar skriver han ifølge Ritzau, at Telia med købet af Phonero bør blive 'fjernet fra listen af mulige TDC-bydere (meget kort liste efterhånden), og vi må erkende, at salg i denne omgang afhænger af kapitalfonde, hvilket er mindre sandsynligt."

Telia var meget tæt på at fusionere med Telenor for et års tid siden. Planerne gik imidlertid dengang i vasken efter indblanding fra EU.

Det kan du læse mere om her: TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

Beslutningen om at annullere fusionen ramte især TDC, vurderede Morten Imsgaard dengang, hvilket du kan læse mere om her: Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt, men er en kæmpefordel for 3.

TDC solgte for nogle måneder siden hele den svenske forretning fra for 2,3 milliarder danske kroner til svenske Tele2.

TDC pegede dengang på, at frasalget afsluttede den strategiske gennemgang af selskabet, der viste, at 'Tele2 er en bedre, langsigtet ejer af TDC Sverige, og den opnåede pris overstiger værdien ved fortsat TDC-ejerskab," som det hed.

Der var senest i sommer rygter om, at TDC var ved at blive solgt, men dette afviste selskabet dog blankt.

Det kan du læse mere om her: TDC skyder vildt salgsrygte ned: Vi bliver ikke solgt i denne omgang

Læs også:

Et år efter fusions-floppet hos Telia og Telenor: Har haft store konsekvenser i den danske telebranche

Fyringsrunde i Telenor i Danmark: Det pressede selskab må skille sig af med medarbejdere

Hårde slankekure har ramt de danske teleselskaber: Sådan trimmes TDC og Telenor

Danske forhold tvinger TDC til frasalg: Derfor må TDC skille sig af med sin svenske milliard-forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere