Artikel top billede

Microsoft forsøger (igen) at løse batteriproblemer i Surface Pro - og betaler penge tilbage til kunderne

Microsoft har for anden gang udsendt en opdatering, der skal løse et alvorligt batteriproblem i Surface Pro 3. Samtidig får en del kunder nu penge tilbage, efter at de havde betalt ekstra, fordi garantien på maskinen var udløbet.

Microsoft er klar med en ny opdatering til den meget udbredet Surface Pro 3, der skal løse et alvorligt batteriproblem på maskinen. 

Microsoft beskriver i en orientering til kunderne, hvordan problemet kommer til udtryk:

"En begrænset antal Surface Pro 3-ejere oplever, at deres batteri ikke længere kan holde på strømmen, og det ser ud til, at batterikapaciteten er forsvundet. Når den er sluttet til et strømstik, ser det ud til, at Surface Pro 3 har det fint, men batteriet vil hurtigt løbe tør, når den ikke længere oplades."

Forklaringen på batteri-problemerne er ifølge Microsoft, at der sker en fejl, der får batteriet til at melde, at det er fuldt opladet til firmwaren og operativsystemet.

"Når denne tilstand forekommer, oplader systemet ikke længere batteriet til dets fulde kapacitet, og Surface er ikke i stand til at udnytte batteriet," forklarer Microsoft.

Opdatering er klar

Samtidig kan selskabet meddele, at det nu er klar med en opdatering, der kan løse problemet:

"Denne opdatering retter logikken i firmware-komponenten, der fungerer som 'brændstofsmåler' for Surface Pro 3-batteriet, så den reelle batterikapacitet på enheder med denne specifikke del igen rapporterer korrekt."

"Dette gør det muligt for Surface igen at udnytte maksimum-kapaciteten på batteriet."

For at få fingrene i batteri-opdateringen skal man via Windows Update hente opdateringen, der blev frigivet den 7. november og herefter genstarte maskinen. Se hele Microsofts guide her.

Virker opdateringen denne gang?

Mens Microsoft nu er klart med en opdatering, der kan hjælpe brugerne, bliver det spændende at se, om den rent faktisk løser batteriproblemet. 

For det er ikke første gang Microsoft forsøger sig med en opdatering til Surface Pro 3.

Læs også: Microsoft erkender batteriproblem i Surface Pro: Sådan bliver det løst

I august troede Surface Pro-brugerne, at de kunne ånde lettet op, da Microsoft meddelte, at en opdatering var på vej. Læs mere om det her.

Det viste sig dog, at mens det var en hjælp for nogle af Surface Pro-brugerne, så var andre fortsat ramt af alvorlige batteriproblemer.

Det har ikke gjort problemet mindre, at mange af Surface Pro 3-maskinerne ikke længere er omfattet af garantien, hvorfor en del kunder har været nødt til at betale ekstra for at kunne få maskinens batteriproblem løst.

På Microsoft nye info-side kan man dog nu læse, at denne gruppe af kunder har fået pengene tilbage.

"Vi har indsamlet yderligere detaljer om, hvilke kunder, der er var ramt og sikrer, at der tages hånd om de mennesker, der oplevede dette problem."

"Vi har kontaktet disse kunder og alle tilbagebetalinger blev gennemført i oktober 2016," skriver Microsoft.

Stod på i flere måneder

Et betydeligt antal Surface Pro 3-brugere skrev i flere måneder om batteriproblemerne på Microsofts support-side, og Microsoft endte med at erkende problemet.

Det har dog så taget flere måneder, før der blev fundet en brug løsning i form af den opdatering, der nu er udsendt.

Da Computerworld testede Surface Pro 3 i 2014, kunne vi berette, at maskinen lå på omkring syv til otte timer i reel batteritid, så det er ikke så underligt, at mange brugere har oplevet det som noget af et problem med den drastisk forkortede batteritid.

Læs også:

Surface Pro-brugere kan ånde lettet op: Microsoft på vej med løsning på batteriproblem

Microsoft erkender batteriproblem i Surface Pro: Sådan bliver det løst

Test: Microsoft Surface 3 giver dig lav vægt og lang batterilevetid uden at tømme kontoen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere