Artikel top billede

Foto: Lars Sundström. (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Antallet af 5G-abonnementer vil eksplodere i de kommende år, og den nye type trådløse netværk vil især slå igennem i Nordamerika. Til gengæld er der knap så lyse 5G-udsigter her i Vesteuropa.

Det er 4G, der er danskernes vej til data og internet på smartphonen her i 2016, men om ganske få år skal vi til at vænne os til at bruge 5G.

5G bliver en markant anderledes netværksteknologi end 4G, hvad angår anvendelses-mulighederne, hvor der især er store forventinger til kombinationen IoT/5G. 

Samtidig giver 5G muligheder for langt højere data-hastigheder og mere stabile og robuste trådløse netværk. 

Og det kommer til at gå hurtigt med 5G-udbredelsen, når først netværkene er klar. 

Det fremgår af Ericssons årlige mobility-rapport, der netop er udkommet. Den finder du her.

I rapporten skriver Ericsson blandt andet, at der på verdensplan vil være en halv milliard 5G-abonnementer i 2022, og at Nordamerika kommer til at føre an med 5G:

"Der vil være 550 millioner 5G-abonnementer i 2022. Nordamerika vil føre an med indførelsen af 5G, hvor en fjerdedel af alle mobilabonnementer forventes at være 5G i 2022," skriver Ericsson.

Den næsthurtigste region med 5G-abonnementerne bliver Asien, hvor 10 procent af alle abonnementer vil være 5G i 2022.

Vesteuropa, der er rigtig godt med med 3G og LTE/4G, ser dog ud til at komme til at halte noget bagefter med 5G-udrulningen, vurderer Ericsson:

"I Vesteuropa er andelen af mobile bredbånds-abonnementer høj på grund af veludviklede WCDMA/HSPA-netværk og en tidlig LTE-udrulning."

"Den regionale andel af 5G-abonnementer vil være fem procent i 2022," skriver Ericsson, der altså dermed også anslår, at 5G vil fylde fem gange så meget i Nordamerika som i Vesteuropa i 2022.

Der bliver dog over hele kloden tale om en skøn sammenblanding af de forskellige typer af netværk i de kommende år.

Overordnet set vil vi opleve, at væksten kun tager til, vurderer Ericsson:

"I slutningen af 2016 vil der være 3,9 milliarder smartphone-abonnementer. Næsten 90 procent af disse abonnementer vil være registreret på WCDMA/HSPA og LTE-netværk."

"I 2022 forudsiges det, at antallet af smartphone-abonnementer når 6,8 milliarder med mere end 95 procent af abonnementerne registrerede på WCDMA/HSPA, LTE og 5G-netværk."

Ericsson forudsiger også, at der i 2022 vil være 8,9 milliarder mobil-abonnenter.

90 procent af disse vil være til mobil bredbånd. 

Læs også:

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere