Artikel top billede

Dine gamle familiefotos kan blive superlækre på din smartphone med ny Google-app

Google lancerer en ny app, der skal gøre det lettere at digitalisere eksempelvis dine gamle familiebilleder, uden du skal bøvle med en skanner.

Har du flere kasser med gamle familiefotos til at stå på reolen eller på loftet, kommer der her en smart måde at digitalisere samlingen. 

Google har lanceret en ny foto-app kaldet Fotoscanner, der kan indskanne og korrigere dine fotos, så de står knivskarpt.

Appen er en blanding mellem manuel billedtagning og algoritmer og findes både til iOS og Android.

Normalt er du nødt til at betale for at få gamle fotos digitaliseret, eller du har måtte erhverve dig en skanner for at undgå genspejlinger fra loftslys.  

Ved at tage flere billeder af dit gamle foto, samler Google-appen billederne til ét billede for dermed at fjerne highlights, perspektivforskydninger og skygger. Billedet vil stå - hvis det lykkes - lige så skarpt på din skærm som på fotopapiret. 

Biledet sendes derefter op i Google Fotos-sky, hvor du efterfølgende kan redigere i billederne og tilknytte bestemte kontakter til hvert foto, for nemt at kunne søge i dit fotokatalog. 

Appen er gratis og kan hentes i dag. Husk, at hvis du gemmer filerne i Google Fotos, kan du gratis gemme alle de fotos, du vil, men i en nedsat opløsning. Du skal betale en månedlig pris for at gemme billederne i sin originale opløsning. 

Lignende tjenester

Google er ikke det første selskab med dokumentskannings-apps, men Fotoscanner er en af de bedste, vi har prøvet. 

Hvis din smartphone har et godt indbygget kamera, kan du langt hen ad vejen erstatte din gamle skanner med smartphonen og en tilhørende app.

De fleste andre apps på markedet fokuserer i stedet på indskanningen af dokumenter med tekst såsom Microsofts Office Lens eller den Scanbot. 

Begge apps benyttes til at indskanne eksempelvis kvitteringer eller underskrevne kontrakter, der efterfølgende enten kan gemmes i skyen, på telefonen eller sendes til rette modtager. 

Læs også: Test af Samsung Gear 360: Hvad kan man egentlig bruge et 360-graders kamera til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere