Artikel top billede

Snapchat skal børsnoteres med astronomisk markedsværdi: Slår Googles børsnotering

Snapchat har i al hemmelighed gjort sig klar til et børs-indtog, der sender selskabets markedsværdi op i højere luftlag end Google, da søgegiganten blev børsnoteret. investorerne spørger dog om, hvor Snapchats indtjeninger skal komme fra.

Den gullige chatapp Snapchat ser frem til en børsintroduktion, som vil give selskabet en markedsværdi helt op mod 173 milliarder kroner.

Til sammenligning var Google knap 160 milliarder kroner værd, da søgegiganten i 2004 blev børsnoteret.

Dermed bliver Snapchat formentlig den største børsnotering siden kinesiske Alibaba gik på børsen i 2014 med en anslået markedsværdi på 1.175 milliarder kroner. Samtidig bliver det den største børsintroduktion af et amerikansk it-selskab siden Facebook i 2012, som havde en værdi på 561milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Læs mere om Alibabas rekordstore børsnotering her: Alibaba markerer slutningen på USA's it-dominans

Hemmelig børsnotering

Snapchat har benyttet en iværksætter-klausul for virksomheder med en omsætning under en milliard dollar (6,91 milliarder kroner).

Hermed kan selskabet i al hemmelighed børsnoteres med skjulte forretningstal, mens investorinteressen samtidig kan holdes varm.

Grundet hemmelighedskræmmeriet har kilder med informationer om Snapchat-børsnoteringen over for Reuters anmodet om at forblive anonyme.

Snapchat har ingen officielle kommentarer om den kommende børsnotering.

Hvor kommer pengene fra?

Sammen med andre it-nystartere som AirBNB og Uber er Snapchat med i klubben af cool it-forretninger med medvind på cykelstien, men indtil videre er ingen af disse selskabers styrke blevet testet på børsen.

Måske kan Snapchat stiftet i 2012 bane vejen for disse super-enhjørninger, selvom mange investorer i det seneste års tid har udtrykt bekymring for, om at chat-app'ens reklameindtægter er store nok til at bære den flotte markedsværdi. 

Snapchat i ny hardware-satsning

Senest har selskabet dog også kastet sig over andre produkter, heriblandt video-briller til optagelse og videresendelse af billeder.

Disse briller har fået en noget anderledes markedsføringskampagne i ryggen, da Snapchat sælger brillerne fra salgsautomater, der dukker op uventede steder, som taget fra en børne-tv-udsendelse med magiske automater.

Transformationen fra app-virksomhed til kameraselskab kan du læse mere om her: Snapchat lancerer nye video-briller - nu bliver du optaget overalt

Læs også:
Finansmedie: Apple på vej med enten Snapchat-hjælper eller -dræber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere