Artikel top billede

Direktør for Visma Software forklarer her planerne med at købe Martin Thorborgs regnskabsprogram Dinero.

Visma-direktør garanterer fortsat gratis ydelser: Derfor køber vi Thorborg-firmaet Dinero

Interview: Visma vil bibeholde gratismodellen bag Martin Thorborgs Dinero, som Visma netop har købt. "Generelt er det næppe en god ide at hæve priserne for et forretningskoncept, som har bevist sin værdi med gode økonomiske resultater," siger Visma Softwares direktør, Mads Rebsdorf.

I denne uge satte den nordiske it-koncern gaflen i Martin Thorborgs regnskabsprogram til små og mindre virksomheder, Dinero, for et ukendt beløb.

Det kan du læse om her: Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero

Direktør i Vismas software-afdeling, Mads Rebsdorf, forklarer ovenpå købet til Computerworld, at Visma ikke vil begynde at tage penge for gratisversionen af Dinero. Ikke i dag. Ikke i morgen. Ikke i de næste mange år.

"Der er ingen planer om at ændre Dineros forretningsmodel. Altså, vi har ikke engang diskuteret at ændre gratisversionen af Dinero til en betalingsversion, så det kan jeg slet ikke forestille mig skulle ske, selv om det er svært at se 10 år ud i fremtiden," siger Mads Rebsdorf.

Ingen prisstigninger på vej

Dinero omsætter i dag for omkring 10 millioner kroner.

Indtægterne kommer igennem det nyeste Visma-selskab ved at sælge abonnementer til professionelle brugere med lidt større krav til funktionalitet end gratis-brugerne.

Mads Rebsdorf forklarer, at også for betalingsbrugerne bliver vilkårene de samme, så langt øjet rækker.

"Generelt er det næppe en god ide at hæve priserne for et forretningskoncept, som har bevist sin værdi igennem tre til fire års tid med gode økonomiske resultater og teknologi, som vi gerne ville have fat i," siger Visma Software-direktøren til Computerworld.

"Dinero har bygget den helt rigtige løsning til mindre virksomheder, der måske ikke kender særlig meget til regnskaber. Den kvalitet skal vi bibeholde. Men det er klart, at vi gerne vil udnytte teknologien til at følge med generelle trends på markedet for regnskabsprogrammer," fortsætter han.

Her udpeger han trends som kunstig intelligens til machine learning, automatiserede bogføringer og lettest mulige administration.

"Så det giver god mening, at udviklerne i Dinero og udviklerne i e-conomic videndeler om, hvordan vi kan gøre begge produkter bedre," siger Mads Rebsdorf med henvisning til e-conomic regnskabsprogrammet, som Visma købte for halvandet år siden.

Det kan du læse mere om her: Milliardhandel: Danske e-conomic solgt for halvanden milliard kroner

Kan Visma passe på Dinero?

Indtil videre er prisen for Dinero hemmelig.

Mads Rebsdorf siger dog, at transaktionen formentlig vil indgå i Visma-koncernens 2016-regnskab, som er offentligt tilgængeligt omkring april eller maj til næste år.

"Der er mange parametre i sådan en handel, som vi ikke har lyst til at fortælle om lige nu," forklarer han.

Ikke desto mindre var Dinero-stifter Martin Thorborg ganske besk på sociale medier, da Visma for halvandet år siden købte e-conomic.

Her insinuerede direktøren for den daværende Visma-konkurrent om, at Visma måske ikke ligefrem var den bedste virksomhed til at overtage et regnskabsprogram med ordene:

"Så købte Visma E-conomic. Vi må håbe de passer bedre på dem, end de gjorde med Summasummarum..."

Men den historie maner Mads Rebsdorf fra Visma Software i jorden, nu når selskabet blæser til kamp mod hovedkonkurrenten Microsofts stribe af regnskabsprogrammer lige fra C5, Navision, Axapta og det kommende Dynamics365.

"Jeg mener, at vi har passet godt på e-conomic og Summasummarum, ligesom vi også kommer til at passe godt på Dinero," runder Mads Rebsdorf af.

Læs også: 
Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero

E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere