Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kæmper for at få godkendt LinkedIn-opkøb i EU: Her er selskabets tilbud til EU

Microsoft forsøger med en række tilbud at gøre EU mindre skeptisk overfor fusionen mellem Microsoft og LinkedIn. Men er det nu også nok?

EU har været skeptisk over for Microsofts planlagte kæmpe-opkøb af LinkedIn, som de to parter aftalte i sommeren.

Nu tyder alt imidlertid på, at EU's konkurrencemyndigheder med den radikale konkurrence-kommissær Margrethe Vestager i spidsen siger ja til opkøbet.

Opkøbet vil tilføre Microsoft enorme mængder data om brugerens professionelle vaner, baggrunde, forbindelser og interesser, og det er noget, som selskabet vil kunne udnytte i den fremadrettede forretning.

Det kan du læse mere om her: Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv.

Har spurgt konkurrenterne

Vanen tro har EU bedt Microsofts konkurrenter i markedet om at komme med deres betragtninger.

Salesforce har her - måske ikke overraskende - argumenteret for, at opkøbet vil skade konkurrence-mulighederne i markedet for CRM-løsninger, i det opkøbet giver Microsoft mulighed for at høste i de enorme mængder relevante bruger-data, som LinkedIn indeholder.

Salesforce var selv interesseret i at købe LinkedIn.

Microsoft forsøger sig nu derfor med et par mindre opblødninger og tilrettelser, som altså ser ud til at have blødgjort EU.

Microsoft meddeler således, at LinkedIns konkurrenter fortsat vil få mulighed for at indlejre 'add-ins' i Outlook, så (også) deres indhold vil blive vist i Microsofts office-tjeneste - eksempelvis kontakters oplysninger i kalender-opslag.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det allerede muligt for andre at skrive og publicere Office add-ins i blandt andet Outlook via Microsoft Office Store eller andre kanaler.

Salesforce har eksempelvis egen Outlook-add in, som selskabet har udviklet i samarbejde med Microsoft, og det vurderes derfor, at forslaget fra Microsoft ikke vil få Salesforce til at fire på klagerne til EU.

Microsoft vil desuden åbne for, at hardware-producenterne skal have mulighed for at fravælge alle former for genveje til LinkedIn på deres maskiner med præinstalleret Windows og i stedet præinstallere genveje til rivaliserende sociale netværk, hvis de vil.

Microsoft har tidligere fået en klækkelig bøde i EU for netop bundling af selskabets produkter på denne måde.

Det kan du læse mere om her: Her er den sande historie bag EU's gigant-bøder til Microsoft

Microsoft har hele tiden fastholdt, at selskabet forventer, at købet vil være endeligt godkendt og faldet på plads inden årsskiftet.

Læs også:

Microsofts topdirektør: Her er de tre byggesten for fremtidens vinder-virksomheder

Salesforce forsøgte at købe LinkedIn for næsen af Microsoft - se hvorfor her

Ulmende oprør blandt LinkedIn-brugere: Hvad er Microsoft ude på med vores data?

Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere