Artikel top billede

Vanvittige mængder: Her er verdens 10 mest data-tunge industrier

Opdateret: Netværksgiganten Cisco har med hjælpe fra en række datakilder kigget på, hvordan dataforbruget fortsætter stejlt opad i de kommende år. Her kan du også se navnene på de 10 mest dataslugende industrier.

Opdateret fredag den 2. december 2016 klokken 15:12: Mængden af online-data på går kun én vej - og det er lodret opad.

Sidste år havde Jordens befolkning eksempelvis et samlet dataforbrug på 1,4 zettabytes svarende til 1,4 millioner petabytes eller 1.400 milliarder gigabytes gemt på deres computerenheder.  

Datamængden på alverdens computerenheder forventes tredoblet i 2020 til 6,2 zettabytes i takt med, at flere benytter cloudtjenester, og at flere folk kommer online.

Kigges der på de industrielle cloud-datacentre, vil antallet af disse hyperskalerbare datacentre vokse fra sidste års 259 af slagsen til 485 cloud-datacentre i 2020, som i alt vil står for mere end halvdelen af klodens datatrafik.

I samme periode vil cloud-trafikken næsten blive firdoblet fra det årlige forbrug i dag på knap fire zettabytes til godt 14 zettabytes i 2020, hvor internet of things-udviklingen er med til at sætte forbruget af bits og bytes kraftigt i vejret.  

Det, fremgår af Ciscos Cloud Index-rapport.

Her har netværksselskabet indhentet data fra en lang række cloud- og datacentre og hos it-analysehusene som Gartner, IDC, Juniper Research, Ovum samt den internationale telekommunikationsforening ITU og FN til at måle og forudsige de kommende års dataforbrug.

"Én af årsagerne til, at vi ser så store datamængder, er det store fokus på cloud-tjenester, som vi som forbrugere kender fra video-streaming og bankverdenen, hvor vi på få år har vænnet os til at håndtere vores bankforretninger via digitale platforme," forklarer Ciscos tekniske direktør Henrik Stær i en pressemeddelelse i kølvandet på selskabets Cloud Index-rapport.

Sådan er de største dataslugere
Cisco har med hjælp fra data-kilderne også kigget på hvilke industrier, som er de største dataslugere i den digitale verden.

Her fremgår det, at det er internetnet-tjenester og offentlige myndigheder, som er de mest datatunge industrier.

Den udvikling har Ciscos tekniske direktør Henrik Stær en forklaring på.

"Data er blevet et af de absolut vigtigste råstoffer i den digitale økonomi. Listen viser, hvordan data spiller en vigtig rolle ikke kun for digitale virksomheder som eksempelvis Google, men også for offentlige myndigheder, banker og forskning," udtaler han i Ciscos pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelse af Cloud Index-rapporten.

Her er top 10-listen

Sådan ser hele top 10-listen ud for de mest datatunge industrier ifølge Cisco: 

1. Internettjenester (public cloud/Web Services) 32%

2. Offentlige myndigheder 15%

3. Produktion 9%

4. Sundhed 8%

5. Transport og kommunikation 6%

6. Energi 5%

7. Finans 5%

8. Forskning 5%

9. Uddannelse 5%

10. Andet 4%

Kilde: Cisco

Læs også:
Topforsker: Virksomheder skal tvinges til at vise, hvad de bruger dine data til

Big data i praksis hos Dansk Supermarked: Sådan bliver pengene tjent

David Lassen dykker dybt ned i data om vores digitale liv: "Nogen har spurgt, om vi ikke bare giver virksomhederne gode ideer med det her - men virksomhederne er allerede langt foran"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere